U trendu

Snimak užasa: Ženu mučila bol u oku, a lekarka joj pronašla nešto odvratno (video)

Oftalmolog Katerina Kurtiva iz klinike u Newport Beachu u Kaliforniji opisala je jedno od najgorih iskustava koje je imala s pacijentima.

“Bio je to maničan ponedeljak u klinici za hitne slučajeve oka, pred kraj dana došla je pacijentkinja u srednjim 70-ima koja je nosila dnevna kontaktna sočiva i rekla da oseća da ima nešto u oku što ne može da izvadi”, počeka je priču lekarka.

Pacijentkinja, kako navodi Insider, nije bila na pregledu dve godine i vid joj je bio mutan i jako je mučila bol u oku.

“Razmišljala sam o mogućnostima šta bi to moglo da bude: komadić slomljenog kontaktnog sočiva, ogrebotina na rožnjači, infekcija, trepavica ili ostaci šminke”, rekla je lekarka.

Zatim je nanela anestetik i počela da pregleda pacijentkinji oko, pomerila je žutu mrlju kako bi otkrila da li je reč o ogrebotini ili nekom stranom telu u oku.

“Nisam mogla da vidim ništa na rožnjači, pa sam nastavila ručno da povlačim donji i gornji kapak da vidim ima li nešto u gornjem ili donjem forniksu. To su duboki uglovi oka, poput malih džepova kapka, gde povremeno nešto zapne”, ispričala je lekarka.

Za Ginisovu knjigu rekorda

Potom je zamolila pacijentkinju da pogleda nadole i onda je primijetila ogromnu, tamnoljubičastu mrlju sazdanu kontaktnih sočiva zalepljenu za njeno oko.

“Skoro je izgledalo kao druga zenica. Nežno sam počela da odvajam sočiva jedno po jedno, kao da delite špil karata. Izlazile su u lancu, spuštajući se niz kapak. Bilo ih je jako puno, pomislila sam da bi ovo da bude trenutak moje Ginisove knjige svetskih rekorda”, rekla je Kurtiva.

Lekarka tvrdi da ni pacijentkinja nije mogla da veruje šta vidi.

“Nakon što smo uklonili najveću mrlju, izvukli smo još nekoliko sočiva iz uglova očiju, pažljivo joj isprali oko destilovanom, sterilnom vodom, uklonili deo sluzokože i poslali je kući s protivupalnim kapima. Rekla je da se već oseća puno bolje”, kazala je.

Pacijentkinja je imala veliku sreću jer je ovako mogla da pokupi infekciju i oštetiti rožnjaču i izgubi vid.

“Ne mogu da budem sigurna kako je uspela da zaboravi da skine sva ta sočiva jer ih je nosila 30 godina. Kada osoba nosi kontaktna sočiva tokom dužeg vremenskog razdoblja, to može uzrokovati desenzibilizaciju nervnih završetaka rožnjače. Ne bi tako oštro osetila nešto poput 23 kontaktna sočiva. Ali, uzrok bi mogla da bude i njena starost. Kod starijih ljudi forniks kapka postaje mnogo manje osetljiv“, rekla je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)