U trendu

U najjeftinijoj državi za život za jedan evro dnevno možete uživati (video)

Prema podacima stranice The World of Statistics, Pakistan je proglašen najjeftinijom državom za život.

Da bi proverio da li je to o zaista tako, Džoš Larkin s Jutjub kanala The Burnt Chip otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i finansijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 evra zamenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao da otkrije šta sve s tim novcem može kupiti u jednom danu. Svoje doživljaje zabeležio je kamerom i video objavio na Jutjubu, gde ga je dosad pregledalo više od 2,5 miliona ljudi, piše Punkufer.hr.

Larkin se na početku dana kod uličnih prodavaca osvežio tradicionalnom pakistanskim pićem doodthom – koje se pravi od mleka, šećera, leda i gaziranog napitka, za svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od pirinča, krompira i piletine – i popio Pepsi za svega 30-ak centi, a za večeru uživao u ražnjićima od morskih plodova na koje je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje kamila, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusnu kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da je najam stana u tom gradu oko 60 evra mesečno, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

Što je sve Džoš Larkin vidio, iskusio i probao u Karačiju za nešto više od jednog evra u najjeftinijoj državi za život, pogledajte u videu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар