najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ukoliko planirate vikend u Budvi, ovo ne smete propustiti

Crna Gora je po prvi put domaćin Međunarodnog Festivala Uličnog Pozorišta „Otvoreno nebo“, koji je počeo juče a trajaće sve do 24. maja. Glavni domaćin festivala je Budva, u kome se održavaju glavni događaji i aktivnosti „Otvorenog neba“.

Cilj ovog projekta je promovisanje i razvoj uličnog pozorišta u Crnoj Gori, unapređenje i razvoj veština lokalnih umetničkih grupa. Festival se razlikuje od drugih svojom demokratijom, odsustvom konkurencije i maksimalnim fokusom na gledaoca.

Glavni program festivala se sastoji od performansa stručnog ruskog i evropskog uličnog pozorišta i umetnika. Svaki dan na jednoj od tri bine festivala prikazuje se novi spektakl.

U okviru festivala održaće se pozorišna laboratorija — afirmisani majstori uličnog pozorišta će voditi radionice za studente Fakulteta dramskih umetnosti Crnogorskog univerziteta i za kreativne mlade ljude.
Rezultatima ovog rada biće zajednička nastupanja stručnjaka uličnog pozorišta zajedno sa učesnicima radionice.

Program “Come out and play!” imaće priliku da pokaže kreativni potencijal svakog učesnika i uključiće improvizovane svirke lokalnih umetničkih grupa i ulicnih muzičara.

Za decu tokom festivala radiće pozorišne radionice od autora projekta “Bazar”, koji je vec imao svoj performans u Budvi.

Festival je počep pozorišnom paradom učesnika (uličnih pozorišta i umetnika iz različitih zemalja).

Zavrsnim akordom festivala biće nastup hedlajnera — francuskog pozorišta «La compagnie Transe Express» na centralnom trgu i veliki pirotehnički spektakl ”Iskreni Šou” od pozorišta “Plameni Ljudi” (Moskva).

Ulaz na festival je slobodan a više informacija na njihovoj Fejsbuk stranici.

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike