U trendu

Marfi: Čudna odluka O'Salivena da ne brani trofej u Jorku

Engleski igrač snukera Šon Marfi rekao je danas da „čudna“ odluka petostrukog svetskog prvaka Ronija O’Salivena da ne brani titulu na predstojećem Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva neće umanjiti značaj tog turnira.

Petostruki osvajač Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva O’Saliven nije odigrao takmičarski meč od aprila i poraza od Stjuarta Bingama u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Šefildu.

„To je šteta za turnir i navijače koji su unapred kupili karte. Roni je apsolutni genije za stolom, ali znamo da je čisto gubljenje vremena predviđati njegove odluke“, rekao je Marfi za Bi-Bi-Si (BBC).

O’Saliven se nije povukao iz snukera već je rekao da će se takmičenjima vratiti tek kada bude potpuno spreman. On u međuvremenu po Evropi igra revijalne mečeve sa legendama snukera.

Marfi, jedan od samo 10 igrača koji su osvojili tri najveća turnira u snukeru, Svetsko prvenstvo, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters, rekao je da je O’Salivenova odluka da ne brani titulu u Jorku „čudna“.

„Čudno je od branioca titule da ne želi da brani titulu, ali svi geniji hodaju veoma tankom linijom. Teško je razumeti odluke koje donosi. Mogao bi da se vrati takmičenjima početkom naredne godine, da igra na svim turnirima i osvoji ih igrajući levom rukom. Nadajmo se da će se što pre vratiti“, dodao je 33-godišnji svetski prvak iz 2005. godine.

Marfi je istakao da je „uvreda za ostale igrače i turnir“ reći da će O’Salivenovo odsustvo imati veliki uticaj na tom takmičenju, koje sutra počinje u Jorku.

„Jedan čovek ne čini igru. Snuker je mnogo veći od Ronija O’Salivena. Naravno, njegovo učešće daje dodatnu draž turniru, pošto je on najdarovitiji igrač koga smo ikada videli“, rekao je Marfi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.