U trendu

Mesi pozvan u reprezentaciju Argentine

Selektor reprezentacije Argentine Herardo Martino saopštio je danas spisak od 29 igrača za utakmice sa Čileom i Bolivijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, na kome je i fudbaler Barselone Lionel Mesi.
Kapiten Argentine Mesi bi tako 24. marta u Santjagu protiv Čilea mogao da odigra prvu utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine, pošto je propustio prethodne mečeve zbog povrede. Argentina će 28. marta igrati u Kordobi protiv Bolivije.

Argentina je loše počela južnoameričke kvalifikacije, pošto je u prve četiri utakmice osvojila pet bodova. „Gaučosi“ su u oktobru na svom terenu izgubili od Ekvadora sa 0:2, a zatim su odigrali bez golova sa Paragvajem. Argentina je u novembru odigrala 1:1 sa Brazilom, a Kolumbiju je pobedila sa 1:0 i trenutno zauzima šesto mesto na tabeli sa pet bodova, sedam manje od vodećeg Ekvadora koji je ostvario sve četiri pobede.

Prve četiri ekipe iz južnoameričkih kvalifikacija plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a petoplasirani tim će igrati u medjunarodnom baražu.

Osim Mesija medju pozvanima su i vodeći igrači brojnih evropskih klubova: Anhel Di Marija, Havijer Pastore, Erik Lamela, Ezekijel Laveci, Pablo Zabaleta, Paulo Dibala, Serhio Aguero, Havijer Maskerano i Gonzalo Iguain.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.