U trendu

Milica Starović: Ne opterećujem se preterano medaljom

Srpska kajakašica Milica Starović rekla je da se ne opterećuje medaljom na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, ali da bi bila presrećna da je osvoji.

„Iskreno, medaljom se preterano ne opterećujem. Naravno, bila bih presrećna da je osvojim jer živim za to za to. Ali, svu energiju i fokus usmeravam na to da trkačke dane odradim najbolje moguće i dam maksimum, i onda verujem da ćemo svi biti zadovoljni“, rekla je Starovićeva novinarima.

Starovićeva će se u Riju takmičiti u dve discipline, dvosedu i četvorosedu na 500 metara.

Njena partnerka u dvosedu biće Nikolina Moldovan, što je promena Kajakaškog saveza Srbije, pošto se Starovićeva prethodno takmičila u paru sa Dalmom Ružičić-Benedek.

„Iskorišćena je prilika, zamenjene su posade i mislim da je to pun pogodak. Nesporno je da su čamci do sada imali kvalitet, ali je Savez odlučio da probamo Nikolina i ja, što za sada deluje obećavajuće“, kazala je Milica Starović.

Prema njenim rečima, pritisak se povećava kako se približava početak takmičenja.

„Kako se približava Rio, tako se i oseti sve veći pritisak. Pritisak je tu, prisutan je, ali ga držimo pod kontrolom“, navela je ona.

Srpski kajakaši su kolektivno ove sezone beležili odlične rezultate, a Starovićeva je istakla da je „zaista biti lepo u tom timu“.

Ona je dodala da joj imponuje što je član srpskog olimpijskog tima i da je ponosna što je deo jedne tako uspešne ekipe.

Milica Starović će 15. avgusta u paru sa Nikolinom Moldovan imati kvalifikacije i polufinale trke na 500 metara, dok je finale zakazano za dan kasnije.

Srpski ženski četverac na 500 metara, u kom će uz Starovićevu i Nikolinu Moldovan učestvovati još Dalma Ružičić-Benedek i Olivera Moldovan, učestvovaće u kvalifikacijama 19. avgusta, kada će se veslati i polufinale, dok je finale 20. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.