U trendu

Mitrović: Od Partizana sam dobio 1.000 evra

Aleksandar Mitrović demantovao je reči Alberta Nađa da je jedva čekao da napusti Partizan, istakavši da niko neće blatiti njegovu ljubav prema klubu.

Nađ je rekao da ga je Mitrovićev menadžer Nenad Jestrović konstantno pritiskao da ga proda, a otac Ivica čak pretio bombom.

„Od Partizana nisam dobio nijednu stipendiju, par njih je leglo na moj račun u Teleoptiku, dok sam od profesionalnog ugovora sa Partizanom dobio samo 1.000 evra“, rekao je Mitrović za „Večernje novosti“.

Mitrović je na leto 2013. prešao u Andeerleht za pet miliona evra, što je najveći transfer u istoriji belgijskog fudbala. „Volim Partizan više od života i mnogo više od onih koji se busaju u grudi i pričaju o tome. Ja sam potpisao profesionalni ugovor sa klubom tako što nisam ni pročitao šta u njemu piše i o kojoj se sumi radi. Želeo sam samo da budem igrač Partizana, da postanem profesionalac. Sada nema potrebe da bilo šta krijem, dobio sam po slovu ugovora 12.000 evra za godinu dana. Odgovorno tvrdim da mi je od ugovornih obaveza isplaćeno samo 1.000 evra, i taj novac sam dobio uoči odlučujućeg prvenstvenog derbija, onog koji je Partizan dobio sa 1:0 u Humskoj golom Miloša Jojića. Prošao sam mnogo toga do profesionalnog ugovora, mnogo sam suza isplakao, čekao sam strpljivo. Vratilo mi se i ni zbog čega mi nije žao. Nije bilo ni tada, a ni sada“, istakao je Mitrović.

On ističe da se priča o Anderlehtu nije pojavila iznenada i da je taj transfer odgovorao svima, pa i Partizanu.

„Ponuda je bila aktuelna odmah posle Evropskog prvenstva za mlade i mnogo pre mog odlaska u avgustu o svemu je postignut dogovor. Anderleht je nudio 5 miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, što je odgovaralo i Partizanu i meni, jer sam belgijski klub smatrao idealnim za svoj dalji razvoj. Do drame je došlo zato što Nađ tada nije uspeo da pronađe novog napadača. Posle EP je sve bilo u redu, a kako se bližio kraj prelaznog roka, to mu više nije odgovaralo. Te priče da je moj otac pretio bombama su smešne, on je čovek gospodin i nikada ne bi ulazio u tako nešto. Imam poštovanje prema Nađu kao legendi koju sam bodrio sa južne tribine, ali ta priča posle toliko vremena i dodvoravanje nekom, to je smešno. Pa on je tada pravio problem i za Ivanova i za Markovića i za mene, i na kraju smo svi prodati. Toliko o tome koliki je uticaj imao“, naglasio je Mitrović, a prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.