U trendu

Oklahoma povela protiv Golden Stejta sa 2:1 u finalu Zapada

Košarkaši Oklahome poveli su sa 2:1 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu pobedili aktuelnog šampiona Golden Stejt sa 133:105.

Oklahomu su do pobede predvodili Kevin Durent sa 33 poena i osam skokova i Rasel Vestbruk sa 30 poena, 12 asistencija i osam skokova. To je prvi put ove sezone u plej-ofu da su obojica imali procenat šuta iz igre viši od 50 odsto. Serž Ibaka postigao je 14 poena uz osam skokova a Dion Vejters i Andre Robertson dodali su po 13 poena.

Tander je u noćašnjoj utakmici izjednačio rekord franšize po broju postignutih poena u jednoj utakmici u plej-ofu.

U ekipi Golden Stejta samo dvojica igrača postigli su dvocifreni broj poena, Stefen Kari 24, a Klej Tompson postigao je 18.

Voriorsi, koji su ove sezone postavili rekord lige sa 73 pobeda, su noćas u jednom trenutku gubili i sa 41 poenom razlike. Na poluvremenu Oklahoma je vodila sa 72:47, dok je u poslednju deonicu ušla vodjstvom od 117:80.

„Dobili smo ono što smo zaslužili“, rekao je trener aktuelnog šampiona Golden Stejta Stiv Ker.

Oklahoma je bila mnogo bolja i u skoku, 52-38.

Voriosi su i prošle godine u plej-ofu gubili sa po 1:2 od Memfisa i Klivlenda, ali su ipak uspeli da nadoknade zaostatak i osvoje titulu.

„Prošle sezone oba puta su nas oduvali u trećim utakmicama i dobro smo odgovorili. Uveren sam da ćemo u četvrtom meču odigrati dobro, videćemo šta će se dogoditi“, dodao je Ker.

Naredna utakmica igraće se u utorak u Oklahomi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.