U trendu

Partizan promašio dva penla, Čukarički odneo sva tri boda

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na stadionu u Humskoj ekipu Partizana sa 1:0 u poslednjoj utakmici 12. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su tako upisali i četvrti poraz od početka sezone, četvrti su na tabeli sa 20 bodova, dok je Čukarički šesti sa dva boda manje.

Partizan je odigrao još jedan loš meč, nije iskoristio dva jedanaesterca i nikako nije uspevao da probije organizovanu odbranu gostiju. Na drugoj strani, Čukarički je sve vreme bio opasniji rival, a pobedu je sačuvao i pored toga što je utakmicu završio sa igračem manje.  

Golmanu Partizana Živku Živkoviću prvo je zapretio Dragoljub Srnić u 12. minutu. On je iz igre izbacio Miloša Ostojića, ušao u šesnaesterac i šutirao sa sedam-osam metara, ali je lopta završila malo pored stative.

U 20. minutu Petar Bojić je iskoristio još jednu grešku Ostojića i izbio sam pred gol Partizana, ali je Živković bio na pravom mestu.

Za prvih pola sata igre na stadionu u Humskoj, pred oko 4.000 navijača, golu Čukaričkog zapretio je jedino Darko Brašanac, ali je njegov udarac sa nekoliko metara odbranio Nemanja Stevanović.

Bolju igru Čukarički je materijalizovao u 35. minutu. Lukas Pijasentin, koji je ušao sa klupe umesto povređenog Li Adija, izveo je slobodan udarac sa 30 metara i postigao sjajan gol za vođstvo gostiju.

Trener Partizana je na poluvremenu izvršio dve izmene, u igru su ušli Ivan Šaponjić i Petar Grbić i upravo su njih dvojica bili u centru pažnje u 49. minutu. Šaponjić je oboren u šesnaestercu, sudija Milorad Mažić je pokazao na belu tačku, a loptu je uzeo Grbić, ali je šutirao preko gola. Čukarički je i u nastavku bio bolji rival na terenu, a u 67. minutu Staniša Mandić je mogao da reši utakmicu, ali je iz izgledne pozicije slabo šutirao.

Pet minuta kasnije gosti su ostali sa igračem manje na terenu, pošto je Tijago u pokušaju da iznudi penal zaradio drugi žuti karton.

Deset minuta pre kraja utakmice Šaponjić je bio u prodoru, golman Stevanović ga je oborio, a Mažić je još jednom pokazao na penal. Ovog puta loptu je uzeo Stefan Babović, ali epilog je bio isti – i on je šutirao preko gola.

Iako su sve bacili na napad, crno-beli nisu uspeli do kraja utakmce „isčupaju“ makar remi.

Pre početka meča čelnici Čukaričkog uručili su poklon treneru Vladanu Milojeviću, koji je danas po poslednji put vodio ekipu s Banovog brda sa klupe.

Partizan u narednom, 13. kolu domaćeg šampionata gostiju Radniku, dok Čukarički dočekuje Jagodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.