U trendu

Peković: Niko nema pravo da smenjuje Božića

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković rekao je danas da će u tom klubu u predstojećem periodu doći do „odredjenih promena“, ali je i istakao da trener Petar Božić ima puno poverenje uprave.

„Kompletan stručni štab uživa naše puno poverenje, nećemo dopustiti da bilo ko sa strane podriva autoritet trenera, niti bilo ko ima pravo da ga menja, osim nas koji smo mu ukazali poverenje. A mi verujemo da Božić i njegovi saradnici u dogledno vreme mogu da dostignu slavne prethodnike, kako trofejima, tako i produkcijom mladih igrača, što je uvek bio prioritet našeg kluba“, navodi se u otvorenom pismu Pekovića.

Peković je naveo da su prethodne utakmice pokazale da su Partizanu potrebne promene.

„U predstojećem periodu će doći do određenih promena, jer se kroz utakmice pokazalo da su neophodne. Svrha tih izmena je da u 2016. sastav bude kompaktniji, čvršći i snažniji. Prioritetni zadatak svakog igrača je da izgara za crno-bele boje, učinak se u Partizanu nikad nije merio statistikom, već željom, borbenošću i spremnošću pojedinca da se žrtvuje za tim. Svaki igrač toga mora da bude svestan na svakom treningu, kamoli utakmici“, rekao je Peković.

Partizan je u Jadranskoj ligi vezao tri poraza, a posle poslednjeg, od Igokee u Pioniru, deo navijača je skandirao: „Pero, odlazi“.

Predsednik Partizana je kazao da je „logično da porazi dovode do nezadovoljstva, pa i do ljutnje“.

„Nekada se u tim momentima kaže i po koja teža reč, sve je to ljudski. Tako sam doživeo i povike pojedinih navijača upućene po završetku meča sa Igokeom“, rekao je Peković.

Partizan je 11. na tabeli Jadranske lige sa rezultatom šest pobeda i 11 poraza.

On je naveo da su se svi u klubu nadali „nešto boljem“ rezultatu u regionalnom takmičenju, ali je dodao da je „svaki prelazni period težak, pun neočekivanih problema, pa i bolnih poraza“.

„Trenutna, teška situacija ne sme, medjutim, da nam zamagli vidike i skrene nas sa strateškog puta oporavka kluba i stvaranja tima koji će biti dominantan duži niz sezona, kao što je to donedavno bio slučaj. Takav posao nije moguće uraditi preko noći“, rekao je Peković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.