U trendu

Perović: Bila mi je čast, učiću decu kako se voli Partizan

Košarkaš Partizana Kosta Perović potvrdio je danas da završava karijeru zbog povrede kolena.

Perović se ovog leta vratio među crno-bele, ali nije uspeo u potpunosti da se oporavi od teške povrede kolena, što je i bio razlog da u 30. godini okonča igračku karijeru.

„Razmislio sam dobro i odlučio da je vreme za kraj. Već neko vreme sam razmišljao o tome kada je pravo vreme da se povučem i sada sam osetio da je došao trenutak. Jednostavno, volja za igrom i takmičenjem kod mene nije bila na željenom i potrebnom nivou već skoro dve godine. Radio sam tokom celog leta, želeo i sebi da dokažem da mogu ponovo da igram košarku. Stvorila se mogućnost da ponovo obučem crno-beli dres i tom izazovu nisam odoleo“, rekao je Perović za klupski sajt.

On je naglasio da je veoma srećan što karijeru završava u klubu u kom se afirmisao i dodao da mu je košarka pružila mnogo zadovoljstva u životu.

„Nisam razmišljao o tome da nastavim karijeru negde nakon Partizana. Veliko hvala klubu za sve godine provedene u crno-belom dresu, veliko hvala mojim trenerima Dušku Vujoševiću i Petru Božiću, kao i svima koji su bili u i oko tima. Košarka mi je pružila puno zadovoljstva u životu i verujem se da sam se na pravi način odužio“, rekao je iskusni centar i dodao da će Partizan nastaviti da bodri sa tribina.

„Vreme je da krenem dalje. Imam interesovanja za brojne stvari, pa ću u skladu sa time doneti odluku šta ću raditi u budućnosti. Bila je velika čast i zadovoljstvo sve ove godine igrati u Partizanu. Svakako ću nastaviti da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan“, zaključio je Perović.

Perović je karijeru započeo u Beopetrolu iz kojeg je prešao u Partizan, a potom je usledio odlazak u NBA ligu, u tim Golden Stejta.

Nakon epizode u SAD, Perović je nastupao za Valensiju, Barselonu, Unikahu i Jenisej, posle čega se vratio u Partizan.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.