U trendu

Pobeda Barselone, novi rekord Mesija

Fudbaleri Barselone pobedili su danas u Hihonu ekipu Sportinga 3:1 u zaostaloj utakmici 16. kola španske Primere.

I ovu utakmicu, kao i mnoge prethodne, obeležio je Lionel Mesi. Argentinac je i večeras ispisao nove stranice istorije.

Naime, Mesi je u 25. minutu udarcem sa dvadesetak metara doneo prednost ekipi svojim 300. golom u Primeri. On je time postao prvi fudbaler u istoriji španskog fudbalskog šampionata koji je stigao do te brojke.

Taj pogodak bio je ukupno 438. gol Mesija za katalonski klub u svim takmičenjima.

Sporting je samo dva minuta kasnije, nakon dobrog kontranapada, izjednačio golom Karlosa Kastra, ali je Barselona vrlo brzo ponovo stigla do prednosti i ponovo je u glavnoj ulozi bio Mesi.

On je u 31. minutu postigao svoj drugi gol na meču, 301. u Primeri. Posle lepe akcije Luisa Suaresa i Ivana Rakitića, lopta je na pet-šest metara od gola stigla do Mesija, koji je još jednom pogodio mrežu domaćih.

U 62. minutu Barselona je imala veliku priliku da potvrdi pobedu, ali je Luis Suares slabo izveo jedanaesterac, pa je golman Sportinga Piču Kueljar odbranio njegov udarac.

Ono što Suaresu tada nije pošlo za rukom jeste samo pet minuta kasnije. Urugvajac je lepo prošao i pogodio iskosa s desne strane u suprotni ugao gola za konačnih 3:1.

Barselona je prva na tabeli Primere sa 60 bodova, odnosno ima šest poea više od drugoplasiranog Atletiko Madrida, dok je Sporting na 16. mestu sa 23 osvojena boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.