U trendu

PSŽ-u prednost 2:1 pred revanš sa Čelsijem u Londonu

Fudbaleri Pari Sen Žermena stekli su prednost pred revanš osmine finala Lige šampiona, pošto su danas na svom stadionu sa 2:1 savladali Čelsi.

Strelci za francuski klub bili su Zlatan Ibrahimović u 39. i Edinson Kavani u 78. minutu, dok je gol za goste iz Engleske u nadoknadi prvog poluvremena postigao Džon Obi Mikel.

PSŽ je bio potpuno dominantan na početku utakmice, kada je imao više dobrih prilika za vodjstvo. Ipak, Čelsi se branio, a u 23. minutu imao i najbolju priliku do tada, kada je Kevin Trap odbranio šut glavom Dijega Koste, posle čega je lopta pogodila prečku.

Domaći tim je nastavio dobro da igra i poveo je u 39. minutu iz slobodnog udarca, koji je arbitar dosudio posle prekršaja Džona Obija Mikela nad Murom.  Ibrahimović je šutirao sa 20-ak metara, a lopta je zakačila Mikela u živom zidu i prevarila Tiboa Kurtou.

Mikel se, medjutim, iskupio za greške u nadoknadi poluvremena, kada se odlično snašao u kaznenom prostoru nakon centaršuta Vilijana iz kornera i udarcem sa pet metara savladao Trapa.

Obe ekipe su u drugom poluvremenu imale prilike za drugi gol, a svoju je iskoristio rezervni fudbaler PSŽ-a Kavani, koji je četiri minuta pošto je zamenio Muru iskoristio odlično dodavanje Anhela Di Marije i kroz noge savladao Kurtou.

Srpski fudbaler Branislav Ivanović bio je kapiten Čelsija u odsustvu povredjenog Džona Terija, dok Nemanja Matić nije igrao za londonski klub zbog suspenzije.

Revanš će se igrati 9. marta na stadionu Stamford bridž u Londonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.