U trendu

Radonjić: Biće teško, Jadranska liga je prioritet

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegovu ekipu čeka teška utakmica protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi.

„Znamo šta donosi Jadranska liga i to je naš prioritet. Očekuje nas vrlo težak meč, dobro poznajem ekipu Budućnosti. Trebaće nam vremena da dodjemo do boljih mečeva u tom takmičenju posle Evrolige“, rekao je Radonjić uoči gostovanja u Podgorici.

Zvezda će sutra u 21.00 igrati protiv lidera regionalnog takmičenja Budućnosti, u 15. kolu.

Radonjić je naveo da će njegova ekipa pokušati da se dobro spremi za predstojeći susret i da „nije isto“ kada se igra posle susreta u Evroligi jer je „ogromna potrošnja“.

Kapiten ekipe Branko Lazić kazao je da očekuje „jako tešku utakmicu“.

„Utakmica će biti izuzetno važna za raspored na tabeli. Bajern je već zaboravljen i okrenuli smo se potpuno utakmici u Podgorici još u subotu. U Crnoj Gori smo tek prošle godine slavili i to izuzetno teško. Znamo kakva je atmosfera u Morači, to je pravi domaći teren. Ali, naš cilj se zna, bez obzira na ogromnu potrošnju ovo je duel za vrh tabele“, kazao je Lazić.

Marko Simonović je naveo da je pred Crvenom zvezdom veliko iskušenje i „sigurno najteža utakmica“ u regularnom delu sezone.

„Direktna borba za vrh tabele. Dobro znam taj parket i atmosferu, koliko Morača i atmosfera znače za domaći tim. Jesmo ispražnjeni posle velike pobede, ali naš cilj je jasan, a to je što boji rezultat u Jadranskoj ligi“, rekao je Simonović.

Košarkaši Zvezde će se u Beograd vratiti u utorak, a u četvrtak će igrati protiv Tajfuna u 16. kolu Jadranske lige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.