U trendu

Raonić pobedio Vavrinku i plasirao se u četvrtfinale

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio četvrtog tenisera sveta Švajcarca Stena Vavrinku u pet setova, 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3.

Raonić, 14. teniser sveta, pobedio je za tri sata i 44 minuta i ostvario prvi trijumf u pet duela sa Vavrinkom, pobednikom Australijan opena iz 2014. godine. Kanadjanin je imao 82 vinera od kojih 24 as udaraca.

Raonić je u prva dva seta četiri puta oduzeo servis Vavrinki, a samo jednom izgubio svoj i poveo je sa 2:0 u setovima za 76 minuta. Švajcarac je zatim napravio po jedan brejk u naredna dva seta i izjednačio je na 2:2.

Kanadjanin je za 41 minut osvojio peti set, a u šestom gemu napravio je brejk i poveo sa 4:2. U osmom nije iskoristio meč loptu, ali je naredni gem na svoj servis osvojio bez izgubljenog poena i posle druge meč lopte plasirao se u četvrtfinale.

On je tako postao prvi Kanadjanin koji je uspeo da se plasira u četvrtfinale sva četiri grend slem turnira.

Raonić će u svom drugom uzastopnom četvrtfinalu u Melburnu igrati protiv 25. tenisera sveta Francuza Gaela Monfisa, koji je posle četiri seta pobedio Rusa Andreja Kuznjecova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.