U trendu

Sautempton bolji od Čelsija u Londonu

Fudbaleri Sautemptona pobedili su danas u gostima Čelsi sa 3:1 u osmom kolu Premijer lige, i tako zabeležili svoju treću pobedu u sezoni, a aktuelnom šampionu naneli četvrti poraz.

Čelsi je ostao na samo dve pobede u sezoni, uz dva remija i četiri poraza i gol razliku 12:17. „Plavci“ su sada 16. na tabeli, sa osam bodova, koliko imaju i Bornmut i Vest Bromvič Albion. Sautempton je prešao u gornji deo tabele i sada je deveti sa 12 bodova.

Čelsi je poveo danas, pošto je Vilijan u 10. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara pogodio gornji desni ugao, a lopta se od stative odbila u mrežu.

Obe ekipe su imale po nekoliko poluprilika, ali na terenu nije bilo većih uzbuđenja sve do 44. minuta, kada je Stiven Dejvis sa ivice kaznenog prostora snažno šutirao i izjednačio, posle pasa Gracijana Pelea.

Sautempton je od početka počeo da ređa šanse, ali nije uspevao da ih iskoristi, da bi u 60. minutu Gracijano Pele zabeležio svoju drugu asistenciju, a Sadio Mane je savladao Asmira Begovića za 1:2.

Čelsi nije uspevao ništa da uradi, a Sautempton je u 72. minutu poveo sa 3:1. Ovog puta je Mane uputio loptu unapred, a pokupio je Pele u šesnaestercu i dao novi gol.

O formi i igri Čelsija dovoljno govori i to što je, na primer, srpski reprezentativac Nemanja Matić ušao na poluvremenu, a izašao u 73. minutu. Gosti su imali više šansi i kontrolisali su meč, a domaćin je bio nemoćan da bilo šta promeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.