U trendu

UEFA predstavila logo EP 2020. godine

Evropska fudbalska unija (Uefa) predstavila je danas u Londonu logo Evropskog prvenstva 2020. godine koje će igrati u 13 gradova 13 država.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin ocenio je prilikom otkrivanja logoa da će taj turnir biti jedinstven po tome što će se igrati na svim stranama Evrope.

„Srećan sam što logo predstavljamo ovde u Engleskoj, u zemlji u kojoj je fudbal nastao, zemlji koja je dala ovu prelepu igru celom svetu. Uefa će slaviti 60. rodjendan, a šta može da bude bolje od proslave igre koju volimo, od toga da se šampionat, jedini put, igra na svim stranama kontinenta“, kazao je Čeferin.

Na logu prvenstva Evrope nalazi se trofej „Anrija Delonea“ okružen siluetama navijača raznih boja (plave, tirkinzne, narandžaste, crvene i ljubičaste) na zakrivljenom terenu okruženog mostovima, „simbolom prijateljstva izmedju istoka i zapada Evrope“.

Naredno Evropsko prvenstvo biće održano u 13 gradova u 13 država, a domaćin polufinala i finala biće londonski Vembli.

Osim u Londonu, utakmiće će se igrati u Bakuu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dablinu, Bilbau, Briselu i Glazgovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.