U trendu

Volf: Incident u Austriji ne utiče na pregovore sa Rozbergom

Izvršni direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je da na pregovore o nastavku saradnje sa vozačem Nikom Rozbergom neće uticati incident u kome je učestvovao sa klupskim kolegom Luisom Hamiltonom u poslednjem krugu trke Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.

Hamilton je pobedio u jučerašnjoj trci na stazi Špilberg i ostvario treću pobedu u sezoni. On je u poslednjem krugu pokušao da obidje Rozberga, nemački vozač ga je udario i oštetio svoj bolid, pa je trku završio na četvrtom mestu.

„Ugovor je dugotrajna odluka i na nju neće uticati incident u trci“, rekao je Volf, preneli su danas britanski mediji.

Volf je juče bio ljut na svoje vozače rekavši da ekipi takav incident nije trebao.

„Sudar naših bolida – to je već vidjeno. To apsolutno nismo želeli. Izgledamo kao gomila idiota. Ovo je nepoštovanje prema 1.500 ljudi koji se ubijaju od posla da pripreme vozila i zbog toga sve ovo mora da se prekine“, rekao je Volf.

Sudije su okrivile Rozberga za incident, nametnule mu kaznu od 10 sekundi, koja nije uticala na plasman i opomenule ga.

Hamilton je smanjio zaostatak za Rozbergom na 11 bodova u generalnom plasmanu, a do kraja šampionata ostalo je 12 trka. Rozberg je pobedio u pet od devet trka ove sezone.

Ugovor trostrukog svetskog šampiona sa Mercedesom ističe 2018. godine, dok se sa Rozbergom pregovara o potpisivanju novog ugovora. U njegovo ime sa čelnicima Mercedesa pregovara bivši vozač Meklarena i Ferarija Gerhard Berger.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.