U trendu

Beogradski sajam zapošljavanja do 16.00 časova u Domu omladine

Beogradski sajam zapošljavanja i praksi na kojem su 82 firme iz prestonice ponudile poslove za više od 2.000 radnika različitih profila i stepena stručnosti, otvoren je danas u Domu omladine Beograda.

U ponudi su poslovi menadžera prodaje, savetnika za osiguranje, viljuškariste, vozača kamiona, pica-majstori, inženjera, vaspitača, baštovana, gradjevinskog radnika, mesara, magacionera, konobara i drugi.

Gradonačelnik Beograd Siniša Mali rekao je na otvaranju da je taj sajam jedan od najusepšnijih projekata usmerenih na zapošljavanje mladih i da očekuje da će veliki broj mladih ljudi naći posao.

On je kazao da će grad Beograd nastaviti da podržava gradsku privredu i da je u toku javni poziv za subvencije u poljoprivredi, turizmu i ženskom preduzetništvu.

„Nećemo odustati od subvencija, jer je to prilika da se zaposli što veći broj ljudi“, dodao je on.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da je na evidenciji te službe trenutno 108.000 nezaposlenih i da je sajam uspešna mera aktivne politike zapošljavanja, jer se putem sajmova prethodnih godina zaposlilo oko 12.000 ljudi.

Neke od kompanija koje su se predstavile na sajmu su Vulkan izdavaštvo, Air Serbia Ketering, Frikom, Hleb i kifle, Delez Srbija, Zepter International, Geosonda i Kopaonik, a četiri firme ponudile su profesionalno usavršavanje kroz stručnu praksu za 45 nezaposlenih mladih.

Na sajmu zainteresovani imaju priliku da ostvare direktan kontakt sa poslodavcima i predaju im radne biografije, dok na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje mogu da dobiju informacije o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja.

Sajam će biti otvoren do 16.00 časova.

Beogradskog sajma zapošljavanja i praksi organizovali su gradski Sekretarijat za privredu, Beogradska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredna komora Beograda i Dom omladine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.