U trendu

SMS prevarom zaradio i do 20 miliona dinara

A.J. koga je policija uhapsila pre dve godine jer je varao ljude SMS porukama, tražeći im da mu uplate novac, izgleda da je opet u akciji u Kraljevu, prenose beogradski mediji.

O tome svedoče SMS poruke koje su građani počeli da dobijaju. One su identične kao one koje je A.J. ranije slao, a u potpisu je stajalo njegovo ime.

– Nedavno mi je stigla poruka od izvesnog A. J. koji je tražio 1.200 dinara da mu se uplati putem Postneta, jer je u žurbi. Na poslatu poruku sam mu odgovorio da ću ga prijaviti policiji i da će biti 30 dana u pritvoru, jer sam shvatio da je to prevara. Umesto da prestane da me maltetira, poslao mi je uvredljive poruke – priča za medije jedan Beograđanin.

Kraljevačka policija sumnjala je da je uhapšeni A. J. za tri godine, koliko je tada trajala njegova prevara, zaradio oko 20 miliona dinara.

Policija je u Kraljevu gde je bio uhapšen, i to u trenutku proputovanja 2014. godine, otkrila da je u ovom gradu prevario oko 20 ljudi, a da se iz ostalih delova Srbije tada prijavilo još 300 prevarenih. Alarmantne poruke uglavnom je slao noću. Kartice je kupovao na trafici i stalno ih je menjao, a kada mu se posao toliko razvio, uzimao je saradnike koje je nalazio putem oglasa i koji su takođe slali poruke i podizali novac.

Prevarant je vodio raskalašni život, prenose mediji. Dnevno je trošio i do 200 evra. Deo novca je trošio na kupovinu markirane odeće. Garderobu je nosio samo jedan dan, zatim bacao, da bi ponovo kupovao novu.

Osumnjičeni je za prevare koristio mobilne telefone Nokia i LG, uz pomoć kojih je slao i do 1000 poruka u roku od sat vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.