U trendu

Terorista sa Kosova planirao napad na izraelske fudbalere?

Za planiranje napada na utakmici Albanija – Izrael odgovoran je Lavdrim Muhadžeri, komandant terorista povezan sa takozvanom Islamskom državom, koji je rođen na Kosovu, prenosi izraelski sajt Jnetnjuz.

Kako navodi taj sajt Muhadžeri, poznat pod ratnim imenom Abu Abdulah al Kosovo, jedan je od lidera Islamske države koji stoji iza pokušaja napada na izraelske fudbalere na utakmici u Albaniji.

Proteklih godina, on je bio aktivan u Siriji i Iraku u različitim terorističkim organizacijama, a nedavno je planirao niz napada na Balkanu, tvrdi taj sajt.

Izraelski Biro za borbu protiv terorizma izdao je u utorak upozorenje svojim građanima da ne putuju na kvalifikacionu utakmicu Svetskog kupa u albanskom gradu Eljbasanu u subotu nakon što je u Albaniji uhapšeno četvoro osumnjičenih povezani sa IS, koji su navodno planirali napad tokom utakmice.

Utakmica „visokog rizika“ Albanija – Izrael trebalo je da se igra u nedelju u Skadru, ali je pomerena za dan ranije i igraće se u Eljbasanu, gradu oko 50 kilometara udaljenom od Tirane, zbog informacija da postoji mogućnost terorističkih napada.

Pre nekoliko dana na Kosovu je uhapšena grupa islamista koja se povezivala sa ovim događajem, a danas su u Skadru uhapšena četiri Albanca, pod istom sumnjom.

Utakmica između Albanije i Izraela igra se sutra od 20.45 sati u Eljbasanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.