U trendu

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za pokušaj ubistva Beka

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas da se osumnjičenom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, Aleksandru Zdravkoviću, odredi pritvor.

Kako je rečeno agenciji Beta, nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo odredjivanje pritvora za osumnjičenog kako ne bi uticao na svedoke i uznemiravao javnost, a očekuje se da će sudija za prethodni postupak Višeg suda o tome odlučiti do kraja dana.

Beogradska policija uhapsila je Zdravkovića (38) zbog sumnje da je 14. novembra 2014. godine pucao u biznismena Milana Beka ispred njegove kuće u naselju Senjak.

Prema navodima medija, osumnjičenog je za pokušaj atentata angažovao Ivan Adrovac, koji se od početka povezivao s tim napadom.

Zdravković je naveden na zajedničkoj optužnici protiv zemunskog kriminalnog klana za ubistvo premijera Zorana Djindjića, kao i za 13 likvidacija u Beogradu, jedno ubistvo u Novom Sadu, tri otmice, terorizam, zločinačko udruživanje i udruživanje radi neprijateljske delatnosti, a pravosnažno je oslobodjen za ubistvo Slobodana Radosavljevića 2002. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.