U trendu

Uhapšeni zbog utaje 122,5 miliona dinara poreza

Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su utajile 122,5 miliona dinara poreza, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).  

UhapÅ¡eni su V. Å . (1965) iz Privrednog druÅ¡tva „Jugo-impeks“ iz NiÅ¡a, M. K. (1952) iz okoline Obrenovca, zastupnik Privrednog druÅ¡tva „Eko bel 026“ iz Smedereva, koji se terete za utaju poreza, netačno iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreskog kredita i falsifikovanja sluÅŸbene isprave.

UhapÅ¡eni su i B. M. (1983) iz Smedereva iz Privrednog druÅ¡tva „Mapet“ Beograd i S. K. (1973) iz Aleksinca, iz samostalne radnje „Ofert“ iz Grocke, a oni se sumnjiče za pomaganje u poreskoj utaji i falsifikovanje sluÅŸbene isprave.

Prema navodima MUP-a, grupa je od septembra 2011. do oktobra 2013. godine fiktivnom dokumentacijom o navodnom prometu sekundarnih sirovina i bakarnih katoda omogućila utaju 122,5 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadrÅŸavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tuÅŸilaÅ¡tvu u NiÅ¡u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.