U trendu

Tužilac odbio spekulacije da je teroristički napad u CG insceniran

Vrhovi državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković odbio je spekulacije o tome da je teroristički napad u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra bio insceniran.

Stanković je u intervjuu Televiziji Crne Gore zamolio medije i javnost da budu strpljivi i rekao da će se sve saznati o pokušaju izazivanja nasilja na dan izbora.

Do tada, rekao je Stanković, treba izbegavati spekulacije.

Stanković je rekao da ima gotovo četiri decenije pravničke prakse i da se nikada nije bavio scenarijima.

„Najmanje bih to radio kada je reč o ovakvom pitanju“, kazao je Stanković.

Neke opozicione partije i njima naklonjeni mediji u Crnoj Gori tvrde da je teroristički napad režirala vlast da bi time uticala na ishod parlamentarnih izbora.

Opozicija kojoj se priklonila i donedavno vladajuća Socijaldemokratska partija (SDP) Crne Gore, insistira da je Državno tužilaštvo saopštenjem na dan izbora o planiranom terorističkom napadu stvorilo atmosferu „državng udara“ i da u takvim okolnostima nisu mogući demokratski izbori.

Opozicioni savezi Demokratski front i „Ključ“, kao i SDP, nisu priznale rezultat izbora i zato neće prisustvovati konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine Crne Gore, zakazanoj za ponedeljak, 7. oktobra.

Specijalni državni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić je ranije izjavio da je plan bio da grupa državljana Srbije na dan izbora u Crnoj Gori napadne zgradu Skupštine, da likvidira posebnu policijsku jedinicu i da „zarobi“ premijera Mila Djukanovića.

Za pokušaj terorističkog dela u Crnoj Gori, osumnjičen je veći broj osoba, a kao kolovodje su označeni Bratislav Dikić i Aleksandar Sindjelić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.