U trendu

Formirati anketne odbore o prisluškivanju i padu helikoptera

Demokratska stranka (DS) ponovo je zatražila danas da se u Skupštini Srbije oforme anketni odbori koji bi se bavili slučajem prisluškivanja predsednika DS-a Bojana Pajtića, kao i istragom o padu vojnog helikoptera kada je stradalo sedam osoba.

Funkcioner DS-a i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac postavio je pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na osnovu kojih ovlašćenja je, kako tvrdi, imao uvid u spise i transkripte o prisluškivanju Aleksandra Vučića, koja su se navodno dešavala za vreme vladavine DS-a.

„On (Stefanović) nema takva ovlašćenja“, rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare posle sednice Vlade DS-a u senci.

Šutanovac je podsetio na izjavu Stefanovića u kojoj navodi da je video kofere sa spisima koji svedoče o prisluškivanju Vučića.

„DS nije posedovala, niti koristila uređaje za nezakonito i tajno prisluškivanje“, kazao je Šutanovac.

On je upitao i, ukoliko Bezbednosno-informativna agencija tvrdi da nije prisluškivala Vučića, a ni on kao tadašnji ministar odbrane nije dao naloge za tako nešto, ko je onda prisluškivao aktuelnog premijera.

Funkcionerka DS-a Gordana Čomić podsetila je da se sedam meseci od pada vojnog helikoptera i pogibije sedmoro ljudi još ne zna šta se zapravo dogodilo.

„Odakle saznanja o potrebi da se spasava beba i ko je menjao plan letelice i njene putanje“, upitala je Gordana Čomić.

Ona je skrenula pažnju i na to da je dozvoljena granica aflatoksina u mleku bila 0,05 promila, a da je sada povećana na 0,25.

Čomić je upozorila da ne sme da se laže o takvim stvarima koje su bitne za zdravlje stanovništva.

Ministar privrede Vlade u senci Ivan Stefanović ukazao je da su ulaganja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata višestruko manje od onoga što se pominje, a da je nivo stranih investicija bio daleko veći u vreme dok je DS bio na vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.