U trendu

I sutra veoma toplo, tokom dana osveženje

U većem delu Srbije sutra će biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz slab do umeren vetar i temperaturu do 37 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Ujutru i pre podne na severu i zapadu Srbije, a tokom dana i u ostalim krajevima očekuje se osveženje s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće od 16 do 25, a najviša od 27 na severu do 37 stepeni na jugu i istoku zemlje.

RHMZ upozorava da se u petak, 15. jula posle podne, kao i tokom noći ka suboti i u subotu, 17. jula u većini mesta očekuje od 20 do 30 milimetara kiše za 12 sati, a lokalno i oko 50 milimetara, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda s gradom i olujnim vetrom.

U Beogradu će sutra pre podne biti pretežno sunčano, uz slab do umeren vetar, dok se od sredine dana očekuje osveženje s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 25 stepeni, a najviša oko 31 stepen.

U Srbiji će u petak i subotu biti promenljivo oblačno i osetno svežije vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, ponegde i s kratkotrajnim vremenskim nepogodama i velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

U nedelju i ponedeljak biće promenljivo oblačno, ponegde još s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a od utorka pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Usled nepovoljnog uticaja biometeoroloških prilika tegobe mogu biti u pojačanju kod svih grupa hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu problema sa snom, nervoze i glavobolje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.