U trendu

Jovanović: Sa zadovoljstvom ćemo glasati za zakon koji smo predlagali pre 14 godina

Poslanici Liberalno demokratske partije (LDP) će sa zadovoljstvom glasati za Predlog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, jer su i sami predlagali takvo zakonsko rešenje pre 14 godina, izjavio je danas lider te stranke Čedomir Jovanović.

Jovanović je rekao novinarima u parlamentu da je taj zakon trebalo da bude usvojen još 2002. godine, ali da tada za to nije bilo političke volje.

„Tada je taj zakon pripremao moj sadašnji zamenik u stranci Nenad Milić“, rekao je Jovanović i izrazio očekivanje da će odredbe zakona biti primenjene u praksi.

On je rekao i da je jako važno što će, kako je predvidjeno predlogom tog zakona, biti razdvojene borba protiv kriminala i protiv korupcije kao i što će biti formirani zajednički timovi policije, tužilaštva i predstavnika pravosudja.

„To smo pokušali da uradimo još pre 14 godine“, rekao je lider LDP.

Predlog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije je na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije koja je danas počela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.