U trendu

Korisnici Gerontološkog centra u Jagodini iz cele Srbije

Korisnici Gerontološkog centra u Jagodini dolaze iz cele Srbije jer su uslovi boravka na najvišem nivou, a zaposleni se trude da centar ne bude samo socijalna ustanova, već pravi dom, izjavio je direktor tog centra Milan Stojanović.

„Stalnim radom i unapredjenjem poslovanja trudimo se da Gerontološki centar Jagodina ne bude samo još jedna u nizu ustanova socijalne zaštite, nego zaista topli dom ljudima o kojima brinemo 24 sata“, rekao je Stojanović za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net)

Gerontološki centar Jagodina ima korisnike iz Priboja, Užica, Guče, Čačka, pa i Novog Sada. Porodice korisnika se odlučuju za stalni boravak u tom domu zbog dobrih uslova i zbog brige zaposlenih prema korisnicima.

Stojanović je rekao da se ulaganja nadležnog ministarstva u poslednjih godinu i po dana bila uvećana u odnosu na prethodni period.

„Unapredjena je kuhinja i vešeraj najsavremenijim mašinama i higijena je na najvišem nivou. Obezebedjeno je sanitetsko vozilo poslednje generacije, nabavljeni su i najsavremeniji medicinski aparati, sredjena su kupatila, opremljene sobe novim krevetima i dušecima. Radimo na stalnoj edukaciji zaposlenih, kako bi pratili savremene trendove“, kazao je Stojanović.

On je rekao da se svaki zposleni trudi da korisnicima omogući lepo i aktivno treće doba, a najbolji pokazatelj za to je da su korisnici iz udaljenih sredina.

Gerontološki centar Jagodina osnovan je 1962. godine, a u Pomoravlju postoje još dva gerontološka centra, u Despotovcu i Kruševcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.