U trendu

Otežana vožnja zbog kiše i smanjene vidljivosti

Kiša, mokri kolovozi i smanjena vidljivost otežavaju vožnju jutros u Srbiji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema informacijama Uprave granične Policije, juče popodne otvoren je za saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu „Bezdan“, a od 22.00 časa i granični prelaz „Ilok“ na kojima nema dužih zadržavanja.

Bez dužih zadržavanja prolazi se i na graničnim prelazima Batrovci, Šid i Bogojevo, dok su prelazi  Sot-Principovac i Ljuba i dalje zatvoreni.

Zadržavanje putničkih vozila na ostalim graničnim prelazima kreću se od 15 do 20 minuta.

Od juče počeli su radovi na postavljanju signalizacije za vođenje biciklističkog saobraćaja na trasi „Gvozdena zavesa “ kroz Srbiju. Biciklistička ruta vodi od graničng prelaza Kelebija putem IB reda na put IIA reda br 100 do Srbobrana – Siriga – Novog Sada – Sremskih Karlovaca – Inđije – Stare Pazove – Beograda – Pančeva.

Zatim će ići putem IB reda br 14, do Kovina- putem IIA reda 134 do Banatske Palanke – Rama – Velikog Gradišta – Golupca – Donjeg Milanovca – Kladova – Negotina – Zaječara – Knjaževca – Kalne – putem IIB reda br 221 preko Pitora do graničnog prelaza sa Bugarskom Gradina.

Zbog radova na sanaciji vijadukta na delu državnog puta br IA br 1. u zoni petlje „Ražanj“ u smeru od Beograda ka Nišu do 30. septembra biće preusmeren saobraćaj na brzu preticajnu traku suprotnog smera koja vodi ka Nišu. 

Od danas do 4. oktobra sa početkom od 22.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza kanala 1 naplatne stanice „Beograd“, u smeru Beograd-Niš. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvoren kanal 1 naplatne stanice „Beograd“. 

Od 1. septembra zbog izgradnje leve kolovozne trake obilaznice oko Beograda, na državnom putu I A reda broj 1, kompletno su zatvorena sva uključenja i isključenja sa Obilaznice u okviru petlje Surčin. Vozila koja se uključuju i isključuju sa Obilaznice na deonicu Surčin-Dobanovci upućuju se na korišćenje petlje Dobanovci. 

Do 1. oktobra zbog radova na mostu preko pruge kod Velikog Orašja (desna traka), na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) biće izmenjen režima saobraćaja. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd-Niš i saobraćaj će se preusmeravati u preticajnu (brzu) saobraćajnu traku leve strane auto-puta, smer Niš-Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijati dvosmerno. 

Na deonici Koridora 10. (državni put IB-44) Vladičin Han-Vranje, između Poloma i Prevalca, saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa autoputem. 

U okviru radova na koridoru 10 na putu IA reda (autoput E/75) između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe, aktuelna je devijacija u dužini od oko 8 km. Saobraćaj se na ovom delu preusmerava kroz naseljeno mesto.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Ovakav režim saobraćaja biće na snazi do daljeg.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.