U trendu

Početak sudjenja Perišiću 20. maja

Početak sudjenja bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, koji je optužen za odvanje poverljivih informacija, zakazan je za 20. maj, odlučeno je na danas završenom pripremnom ročištu u Palati pravde.

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, uz Perišića optužene su još dve osobe  –  Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković a odbrana je zatražila da sudjenje bud otvoreno za javnost.

„Želimo da sudjenje bude javno i očekujemo da će sud to i odobriti“, rekao je Beti Perišićev pravni zastupnik, advokat Novak Lukić.

Perišić je uhapšen u martu 2002. u kafani na periferiji Beograda pod sumnjom da je odvao poverljive informacije američkom diplomati Džonu Nejboru.

Postupak protiv njega prvo je iste godine vodilo bivše vojno tužilaštvo a zatim je proces prelazio na druge instance, u zavisnosti od menjanja sudskog sistema.

Perišić, koji je u medjuvremenu nekoliko godina proveo u Haškom tribunalu gde je oslobodjen optužbi, više puta je negirao krivicu u slučaju odavanja poverljivih informacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.