U trendu

Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima

Auto moto savez Srbije (AMSS) je jutros preneo podatke granične policije o povećanom saobraćaju na graničnim prelazima – na Batrovcima graničnom prelazu sa Hrvatskom, i Horgošu graničnom prelazu sa Madjarskom, čeka se oko sat na ulazu u našu zemlju, a na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori oko 40 minuta.

Saobraćaj na putevima u Srbiji umerenog je intenziteta, a zbog kiše koja je tokom noći padala i još pada u pojedinim delovima zemlje, kolovozi su mokri i neophodna je dodatna opreznost za vlanom, saopštio je AMSS.

Tokom dana biće pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima koji iz pravca Madjarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj, kao i na državnim putevima koji vode ka Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Do 30. jula izvodiće se radovi na kolovoznoj konstrukciji i sistemu za odvodnjavanje, na deonici Zoroljin-Kosmaj (Sopot).

Od 18. do 22. jula, na državnom putu I B reda broj 26, Beograd-Obrenovac, deonica Umka-Duboko, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoznog zastora.

Danas bi trebalo da budu završeni radovi na čišćenju i ispiranju kišne kanalizacije u zaustavnoj traci na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od Konjarnika do mosta „Gazela“, smer Niš-Beograd i Beograd-Niš.

Od 18. jula, od 8.00, do 20. jula u 8.00, na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), ulazak u Novi Sad, smer Sirig-Novi Sad, izvodiće se radovi na asfaltiranju u voznoj saobraćajnoj traci.

Od 19. jula zbog obezbedjenja radova na izgradnji auto-puta E-80, doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 4, deonica Prosek-Bancarevo, na delu obilaznice oko Niša ka Pirotu, u zoni Malčanske petlje, u smeru Niš-Pirot. Za vreme izvodjenja radova, saobraćaj iz desne kolovozne trake, smera Niš-Pirot će biti preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku smera Pirot-Niš.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana u Srbiji dogodilo se 77 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povredjeno 40 osoba, a u Beogradu je zabeleženo 35 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povredjeno 17 osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.