U trendu

PSS odlaže štrajk do povratka premijera iz Kine

Štrajk glađu predstavnika Upravnog odbora Policijskog sindikata Srbije koji je zakazan za ponedeljak, 23. novembar odlaže se do povratka premijera Aleksandra Vučića iz Kine, saopštio je večeras Policijski sindikat Srbije.

„Važno je naglastiti da štrajk glađu ne otkazujemo, već samo odlažemo. Ne želimo nas i naše porodice da izlažemo lažnim optužbama koje su se poslednjih dana pojavljivale u medijima, jer nama ne treba politizacija protesta, već konkretno rešavanje statusa policajaca, zarada zaposlenih u MUP Srbijne, stanja u vatrogasno-spasilačkim jedinicama i promena Zakona o policiji“, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, prenosi sindikat u saopštenju.

Kako se dodaje, razlog za odlaganje štrajka je činjenica da premijer nije u zemlji, a kako se navodi, on je najrelevantniji da sasluša zahteve policajaca i pomogne u poboljšanju stanja u MUP-u Srbije.

„Nakon povratka očekujemo poziv od premijera Vučića kako bismo rešili nagomilane probleme u MUP-u Srbije“, saopštio je taj reprezentativni sindikat. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.