U trendu

Srbija zahvalna Velikoj Britaniji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas amabasadoru Velike Britanije u Beogradu Denisu Kifu što je Srbija uključena u Fond za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije kao višegodišnji program za podršku sprovodenju političkih i ekonomskih reformi u zemlji.

„Namera Velike Britanije je da kroz Fond podrži liberalizaciju i modernizaciju različitih oblasti privrede, bankarskog i poreskog sistema, jačanje vladavine prava i demokratske odgovornosti, kao i reforme u drugim oblastima koje pripremaju Srbiju za članstvo u Evropskoj uniji“, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Ambasador Kif je rekao da je Ambasada ostvarila dobru saradnju sa ministarstvima Vlade Srbije i da se iz Fonda za dobro upravljanje  sa 2,4 miliona funti trenutno finansira petnaest projekata, najviše onih usmerenih na projekte koji podržavaju ekonomski razvoj i unapredjenje poslovnog okruženja.

Premijer Vučić i ambasador Kif posebno su izdvojili značaj podrške novoosnovanoj Razvojnoj agenciji Srbije, boravak 10 sudija i drugih radnika srpskog pravosudja u odgovarajućim institucijama u Velikoj Britaniji, kao i podršku reformi javne uprave u Srbiji.

Premijer Vučić zahvalio je Vladi Velike Britanije što je preko medjunarodnih organizacija, poput Crvenog krsta i UNHCR, Srbiji namenila oko devet miliona evra. Na ovaj način za Srbiju je, posle Grčke, izdvojeno najviše sredstava za humanitarnu pomoć za zbrinjavanje izbeglica i migranata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.