U trendu

Velimir Ilić (NS): Nisam pozvan na otvaranje deonice autoputa

Predsednik Nove Srbije (NS) i bivši ministar gradjevinarstva Velimir Ilić nije dobio poziv za današnju svečanost otvaranja deonice autoputa Ljig-Preljina na Koridoru 11, preneo je lokalni portal Morava info.

Ilić je rekao da je očekivao da će biti pozvan na ceremoniju puštanja autoputa u saobraćaj, ali da nije previše iznenadjen postupkom službe protokola Vlade Srbije.

„Vidim da su pozivnice za svečanost otvaranja dobili portiri i čistačice po javnim preduzećima, ali mene se kao čoveka koji je izneo taj projekat kada je bilo najteže izgleda nisu setili. To je njihova bruka i sramota. Ja sam ponosan što neću biti u tom društvu koje će se tamo naći da se promoviše. Oni pravi uvek su bili skrajnuti, a pojavljuju se statisti i sporedni igrači željni fotografisanja i aplauza prisutne publike“, rekao je Ilić.

On je podsetio da su radovi na gradnji deonice auto-puta od Ljiga do Preljine počeli krajem 2012. godine kada je on bio ministar.

Deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine dugačka je 40,3 kilometra, a vrednost radova iznosila je 308 miliona evra, od kojih je 300 miliona obezbedio Azerbejdžan dok je Srbija učestvovala sa osam miliona evra.

Glavni izvodjač radova na toj deonici Koridora 11 je azerbejdžanska kompanija „Azvirt“ dok je 101 srpska kompanija bila angažovana u svojstvu podizvodjača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.