U trendu

Vučić razgovarao sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom.

Vučićev kabinet je saopštio da su dvojica zvaničnika u prijateljskom razgovoru razmotrila političku situaciju u regionu, posebno nakon neusvajanja Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. 

„Vučić i Hamond su, pre svega, naglasili potrebu unapređenja saradnje Srbije i Velike Britanije, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu i u svim drugim oblastima društvenog života“, piše u saopoštenju.

Britanski ministar je istakao da „veoma ceni to što će Srbiju u Srebrenici predstavljati predsednik Vlade Aleksandar Vučić i da želi da politika dobrosusedstva u regionu bude osnov delovanja u narednom periodu“, naveo je Vučićev kabinet.

U saopštenju piše da je Vučić rekao da je „njegova obaveza da ode u Srebrenicu, da se pokloni nevinim žrtvama“ i da će Srbija „nastaviti politiku u kojoj će se fokusirati na budućnost, stabilnost u regionu i ekonomske reforme“.

Na kraju razgovora, premijer Vučić pozvao je šefa britanske diplomatije Hamonda da poseti Srbiju „kad god mu to obaveze budu dozvolile“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.