U trendu

Najmanje 30 osoba stradalo u požaru u Kaliforniji

U požaru koji je izbio na koncertu u gradu Ouklendu u Kaliforniji stradalo je najmanje 30 osoba, saopštile su danas lokalne vlasti novi bilans žrtava i navele da će on verovatno biti još veći.

Požar je izbio u subotu ujutro po srednjoevropskom vremenu na koncertu grupe „Golden Dona“, u bivšem skladištu pretvorenom u umetnički atelje, za koje lokalni meštani kažu da je bilo poznato pod nazivom „Sablasni brod“ (Ghost Ship).

Prema rečima lokalnih policijskih zvaničnika, pretražen je samo deo ugljenisanih ostataka urušenog krova zgrade i policija i vatrogasne službe veruju da će biti pronadjeno još tela.

Načelnica vatrogasne službe Tereza Delohe Rid izjavila je ranije da je u vreme požara u objektu bilo izmedju 50 i 100 ljudi.

U zgradi nema sistema za gašenje požara vodom, a jedan od stanara je kazao da protivpožarni aparat nije radio.

Rid je rekla i da je zgrada bila pretrpana nameštajem, krojačkim lutkama i statuama, što je otežalo izlaz iz zgrade kada je požar izbio.

Jedini izlaz s drugog sprata bio je preko stepenica od paleta.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se velika vatra koja gori kroz krov zgrade, a na mesto nesreće su došla tri vatrogasna vozila.

Uzrok požara još nije utvrdjen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.