U trendu

Treći samoubilački napad u Medini

Samoubilački napad izvršen je ispred Džamije proroka Muhameda u Medini, na jednom od najsvetijih mesta islama, u trećem napadu danas u Saudijskoj Arabiji, javila je danas saudijska televizija Al Arabija.

Televizija je prikazala slike plamena koji se diže kod parkinga rezervisanog za bezbednosne snage, a u blizini se vide bar tri tela kako leže.

Saudijski vebsajtovi se pozivaju na neimenovane bezbednosne zvaničnike koji kažu da je eksploziju u Medini izazvao bombaš samoubica.

Prema jednom sajtu, bombaš samoubica aktivirao je svoj pojas s eksplozivom blizu bezbednosne zgrade ispred džamije gde je sahranjen prorok Muhamed. Na tom mestu je bio veliki broj hodočasnika tokom molitve poslednjih dana muslimanskog svetog meseca Ramazana.

Ranije danas bombaš samoubica se digao u vazduh blizu šiitske džamije i gradu Katifu, na istoku Saudijske Arabije, javili su meštani koji su rekli da u tom napadu nije bilo žrtava.

Rano jutros još jedan samoubilački napad dogodio se kod džamije koja se nalazi blizu konzulata SAD u Džedi, na zapadu zemlje.

Niko još nije preuzeo odgovornost za ove napade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.