U trendu

Zaharova: Iza protesta u Beogradu stoji Amerika

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je danas da se mešanje Zapada u unutrašnje stvari zemalja na Balkanu ukorenilo i da iza gradjanskih protesta u Beogradu stoji Amerika.

„Mi smo obratili pažnju na tekstove u srpskim medijima o učešću američkih diplomata na mitinzima u Beogradu protiv rukovodstva Srbije. Direktni organizatori tih akcija su nevladine organizacije, koje se finansiraju iz inostranstva. Izgleda da im u inostranstvu ne veruju previše, čim u protestima učestvuju diplomate“ rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na konferenciji za štampu na Krimu.

Dodala je da se uticaj tih protesta video kroz rezultate nedavnih srpskih parlamentarnih izbora.

Po njenim rečima, praksa „neskrivenog mešanja na Balkanu se ukorenila“.

„Mišljenje većine gradjana se ignoriše. Na primer ulazak Crne Gore u NATO teče uveliko, ali za mišljenje Crnogoraca niko ne pita, mada Crnogorci insistiraju na referendumu. Sve to produbljuje raskol u društvu, a zvanična Podgorica nastavlja da odbija održavanje referenduma“, rekla je Zaharova, prenosi Regnum.

Ona je navela da se u Makedoniji priprema obojena revolucija protiv predsednika i vlade.

„Priprema se teren da se isprovocira još jedna obojena revolucija, ovog puta u Makedoniji. Konstatujemo da se praksa mešanja u unutrašnje stvari duboko ukorenila“, dodala je.

Navela je da se sa tim ciljem „koriste dobro uigrane sheme primene agresivnog mešanja, plaćenog spolja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.