Mala noćna muzika

Žanr: komedija


Glavne uloge: Gordan Kičić, Vuk Kostić, Zorana Bečić, Feđa Stojanović, Vlasta Velisavljević, Petar Božović, Dragan Petrović, Slobodan Boda Ninković, Vesna Počuča, Marija Jakšić, Miloš Stojanović, Goran Daničić
Scenario: Dejan Zečević, Biljana Maksić
Producenti: Lazar Ristovski, Dušimir Zabunović
Režija: Dejan Zečević

SINOPSIS

„Mala noćna muzika“ je moderna, brza i neobična priča, u duhu čuvenih engleskih komedija. Glavni junaci, Spasoje i Cole, simpatični su i blentavi momci koji stalno upadaju u smešne i rizične situacije, zahvaljujući kojima publika mora odmah da ih zavoli. Zaposleni su u mrtvačnici i jedne noći – pošto se, znatiželje radi, jave na telefon koji zvoni u džepu mrtvog čoveka – počinje triler i zaplet sa hiljadu obrta. Iz situacije u situaciju, život im se komplikuje i sve više se nalaze pred vratima opasnosti. „Mala noćna muzika“ je film koji od svog prvog kadra pridobija gledaoca i potpuno drugačijim pristupom ga zavodi i zasmejava do suza.

REČ REDITELJA

Pišući scenario za film „Mala noćna muzika“, imao sam od početka vrlo jasnu ideju o rediteljskoj postavci. Komedija kao žanr ovoga puta treba da bude tretirana kao brz triler prepun obrta i zabuna. Osećaj brze radnje postiže se montažom kratkih sekvenci. Humor u glumačkoj ekspresivnosti postiže se krajnje ozbiljnim pristupom, kao u čuvenim engleskim komedijama. Priča ide lako, preko smešnog se prelazi kao da sve što se dešava nije preterano i izmešteno iz svega normalnog. Jedan od uzora u pristupu je filmska estetika braće Fareli („Something About Mary“).

Sve likove u filmu treba tretirati kao izmeštene, neobične svetove prepune paradoksa, kontradiktornosti, i pre svega velike predispozicije za emotivnost. Osnovni preokret i težište filma jeste upravo osobina koja se krije u našim junacima: prava iskrenost i emocije pobeđuju u igri sa prljavim, iskvarenim svetom u kom su glavni aduti novac i porno filmovi. Naši glavni junaci, Spasoje i Cole, različiti su po mnogo čemu, ali ono po čemu se slažu jesu „velike oči“ kojima posmatraju karikaturalni svet u kome žive. Oni prihvataju svaku ponudu koja im se dâ, ili slučajno desi… Ali, na striptiz sceni iznenada više nije dovoljna samo igra…

Od prvog kadra, film izgleda kao brza igra dobrog i lošeg, naivnog i lukavog, lepotice i bludnice, hrabrog i zanesenog. Pobednici ove urnebesno neumorne igre odlaze u romantičnu noć, zagrejani i zagledani u zvezdano nebo…

NAGRADE

Festival „Filmski susreti – Niš 2002“

 • Vuk Kostić – Gran pri „Naisa“
 • Gordan Kičić – nagrada za najbolju mušku ulogu „Car Konstantin“
 • Vlasta Velisavljević – Nagrada za najbolju mušku epizodu
 • Feđa Stojanović – Specijalna nagrada za izuzetnu mušku ulogu

  Festival „Novosadska arena“

 • Zlatna novosadska arena – film „Mala noćna muzika“
 • „Zlatna arena“ za najbolju režiju – Dejan Zečević
 • „Zlatna arena“ za najboljeg glumca – Gordan Kičić
 • Nagrada za producenta godine „Ernest Bošnjak“ – Lazar Ristovski

  DEJAN ZEČEVIĆ – reditelj/scenarista

  Rođen u Beogradu 1972. godine. Na Katedri za filmsku i televizijsku režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je 1998. godine. Dovoljno je reći da je ovaj mladi reditelj do svoje dvadeset druge godine dobio takve nagrade i priznanja kakve drugi čekaju decenijama. Između ostalog, dobio je Gran Pri Međunarodnog festivala autorskog filma u Beogradu za film „Dečak iz Junkovca“, a tri godine uzastopno osvajao je velika priznanja na Festivalu u Herceg Novom. Laskave kritike filmskih stručnjaka najbolja su preporuka za njegov čevrti celovečernji igrani film. Do sada je snimio: „T. T. Sindrom“ (2001), „Kupi mi Eliota“ (1998), „Dečak iz Junkovca“ (1996), „Noć bez sna“ (iz omnibusa „Paket aranžman“, 1995), „Nekrofilm“ (kratki igrani film, 1993).

  GORDAN KIČIĆ (Cole)

  Diplomirao je na FDU u Beogradu 2001. godine, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Posle debitantske uloge u filmu Slobodana Skerlića „Do koske“, Kičić ostvaruje uloge u filmovima „Nebeska udica“ Ljubiše Samardžića, „Mehanizam“ Đorđa Milosavljevića, „Rat uživo“ Darka Bajića, „Dorćol Menhetn“ Isidore Bjelice, „Ona voli zvezdu“ Marka Marinkovića…

  U beogradskim pozorištima, Kičić igra u predstavama „Buba“ Egona Savina, „Ljubavno pismo“ Branka Kičića, „Beogradska triologija“ Gorana Markovića, „Paviljoni“ Alise Stojanović, „Skup“ Jagoša Markovića… Godine 2000. na Festivalu u Nišu nagrađen je Poveljom za izuzetnu mušku ulogu u studentskom filmu „Natalija“ Marka Sopića. U novom filmu Dejana Zečevića, „Mala noćna muzika“, Kičić se pojavljuje u ulozi Coleta.

  VUK KOSTIĆ (Spasoje)

  Momak sa Vračara. Posle treće godine gimnazije (XI beogradska), upisuje FDU, da bi četiri godine kasnije, 2001. godine, i diplomirao u klasi Biljane Mašić. Trenutno je stalni član ansambla Narodnog pozorišta, mada se sa ponosom seća vremena koje je proveo na sceni pozorišta „Duško Radović“, dok je Mika Aleksić bio upravnik. Kao student treće godine, dobija glavnu ulogu u filmu „Apsolutnih sto“ Srdana Golubovića. Igrao je u „Munjama“, a trenutno snima sa Emirom Kusturicom. U pozorištu igra u predstavi „Velika drama“ Siniše Kovačevića, koja je na repertoaru Nacionalnog teatra.

  SLOBODAN BODA NINKOVIĆ

  Rođen je 1956. godine u Smederevu. FDU je završio u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta u statusu prvaka drame. Igrao je na scenama Narodnog pozorišta, Ateljea 212, Beogradskog dramskog, pozorišta Boško Buha i Zvezdara teatra, u preko 50 naslova od kojih ćemo pobrojati neke: „Troil i Kresida, „Bure baruta“, „Višnjik“, „Supermarket“, „U plamenu strasti“… Učestvovao je u više TV serijala, šou-programa, TV drama i snimio preko dvadeset filmova.

  MILOŠ STOJANOVIĆ

  Rođen je 1968. godine u Beogradu. Upisao ASU u Sarajevu 1987. godine, u klasi prof. Nenada Dizdarevića. Diplomirao je 1994. godine u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Igrao je u dve TV serije: „Memoari porodice Milić“ Jasne Klačar i Sulejmana Kipisova i u seriji „Gore – Dole“ Gordana Mihića. Snimio je šest filmova, od kojih, kako kaže, „Mala noćna muzika“ dobija epitet najlepšeg iskustva. Igra u Zvezdara teatru, u komadima Dušana Kovačevića „Dr. Šuster“, „Lari Tomson“ – tragedija jedne mladosti“ i „Specijalac“.

  VLASTA VELISAVLJEVIĆ

  Rođen je u Beogradu 1926. godine. Od rane mladosti bavi se glumom. Ostvario je veliki broj glavnih uloga u pozorišnim predstavama i TV serijama. Rad na filmu je od manjeg značaja, uglavnom sporedne uloge. Učešće u filmu „Mala noća muzika“ ostalo mu je, kako kaže, u prijatnom sećanju.

  ZORANA BEČIĆ

  Rođena je u Sarajevu 1981. godine. Školu je pohađala u Novom Sadu i Vršcu. Godine 1991. upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića koju je kasnije preuzela Anita Mančić. Igra u predstavi „Komendijaši“ u Narodnom pozorištu u Beogradu.

  GORAN DANIČIĆ

  Rođen je 1962. godine u Užicu. Godine 1986. upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića. Diplomirao je 1990. godine kao student generacije. Od 1993. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, gde ima status prvaka drame. Do sada je odigrao niz predstava, od klasičnog do savremenog repertoara. Takođe je igrao u brojnim TV dramama i TV filmovima, kao i u celovečernjim filmovima „Sabirni centar“, „Zaboravljeni“, „Kaži zašto me ostavi“, „Ni na nebu ni na zemlji“, „Dnevnik uvreda“, „Nebeska udica“ i „Sjaj u očima“. Trenutno je angažovan u više filmskih projekata čije je snimanje u toku.

  FEĐA STOJANOVIĆ

  Rođen je 1948. godine u Aleksincu. Diplomirao je na FDU. Član je Ateljea 212 od 1973. godine. U pozorištu je do sada glumio u oko 50 predstava od kojih izdvajamo: „Noć tribada“, „Kosančićev venac“, „Hamlet u podrumu, „Cigansko groblje“, „Čaplja“, „Lagum“, „Aveti“ , „Dekameron“, „Silvija“, „Tri verzije života“, „Zabavljač“, „Iza kulisa“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“ i „Večeras slušate“. Glumio je u filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Kupi mi Eliota“ i „T.T. sindrom“, i u TV serijama „Podijum“, „Magnet“, „Bolji život“ i „Porodično blago“.

  MARIJA JAKŠIĆ

  Rođena je 1978. godine u Beogradu. Posle završene osnovne škole u Beogradu, sa porodicom se seli u Budimpeštu, gde završava srpsku gimnaziju. Apsolvent je na Akademiji umetnosti BK, u klasi profesora Radeta Markovića. Četiri godine se intezivno bavila jahanjem, kao i karting vožnjom na takmičarskom nivou. Leti je održavala kondiciju jedreći na Jadranskom, Jonskom i Mediteranskom moru. Aktivno govori mađarski i engleski i dobro se sporazumeva na fracuskom jeziku. Tumači glavnu ulogu u predstavi „Kurva iz Harlema“, koja je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta. „Mala noćna muzika“ je njen prvi dugometražni film. Takođe, igrala je epizodnu ulogu u filmu „Kordon“ Gorana Markovića.

  VESNA POČUČA

  Rođena je 1971. godine u Pančevu. Nakon završene srednje škole, upisuje kurs za menekene i foto modele. Tada je napravila i svoje prve erotske fotografije. Godine 1992. snimila je spot za pevača Milana Babića, od kada je i poznatija pod nadimkom Šana. Nakon pojavljivanja u spotu, dobija ponudu da snimi ploču. Tada je počela da odlazi na časove pevanja, ali 1994. godine prestaje da peva, da bi tri godine kasnije počela da se profesionalno bavi stritpizom. Godina 1997. može se smatrati vrlo uspešnom u njenoj karijeri, jer dobija ulogu u filmu Emira Kusturice „Crna mačka, beli mačor“. Sledeće godijne dobija ulogu u filmu „Nož“, a zatim i u filmu „Kupi mi Eliota“ Dejana Zečevića. Iste godine snimila je veliki broj reklama među kojima se ističe ona za Next.

  Premijera: 16. oktobar 2002. godine

 • Ostavite komentar

  Ostavite komentar