Poslednja ekskurzija 3

Žanr: horor, drama, misterija, triler
Trajanje: 93 min.
Premisa: Ova vožnja će te odvesti u smrt!

Glavne uloge: Ryan Merriman, Mary Elizabeth Winstead, Kris Lemche, Gina Holden, Sam Easton
Scenario: Glen Morgan, James Wong
Režija: James Wong

SINOPSIS

Dana koji bi trebalo da joj bude jedan od najsrećnijih u životu, maturantkinja Vendi (Meri Elizabet Vinsted) pridružuje se svojim prijateljima na proslavi mature u lokalnom zabavnom parku. Dok se pripremaju za veliki tobogan, ona iznenada dobija napad panike. Njen momak Džejson (Džesi Mos) uverava je da se boji bez razloga i da samo treba da se opusti. Vendi savladava strah, ali čim se bezbednosni pojas spusti, ona doživljava viziju nesreće u kojoj tobogan postaje smrtonosna klopka za nju i njene prijatelje.

Vrativši se u realnost posle te zastrašujuće vizije, Vendi je u panici i zahteva da je puste napolje. Njen drug Kevin (Rajan Meriman), koji je sedeo pored nje, oseća potrebu da bude uz nju. Dok odlaze, Luis (Teksas Betl) se podsmeva Kevinu, nazivajući ga mekušcem. Uvrede prelaze u udarce, ostali se uključuju u kavgu i uskoro grupa učenika biva izbačena sa vožnje. Dok posmatraju odozdo, Vendin predosećaj se obistinjuje, vagoni gube kontrolu i svi putnici ginu.

Ali to je samo početak… Oni koji prežive katastrofu shvataju da je teško pobeći sudbini. Trebalo je da umru… a smrt nije tako lako prevariti! Ubrzo smrt dolazi po svoju sledeću žrtvu i kroz tu tragediju Vendi shvata da postoje nagoveštaji o smrti preživelih na fotografijama koje je slikala u zabavnom parku te sudbonosne noći. Dok Vendi i Kevin očajnički pokušavaju da protumače znakove koji bi mogli da spasu živote, njihovi prijatelji, jedan po jedan, okončavaju na neverovatne načine… a uskoro će i na njih same doći red.

O FILMU

Radnja najnovijeg filma iz serijala „Poslednja ekskurzija“ odigrava se šest godina posle radnje prvog filma. Mislim da je ideja sudbine oduvek bila u glavama ljudi. Da li nam je suđeno da upoznamo onoga sa kim ćemo se venčati? Kako ćemo umreti? Postoje pitanja o kojima je svako razmišljao – kaže reditelj Džems Vong, koji je sa producentom Glenom Morganom napisao scenario za „Poslednju ekskurziju 3“, kao i za originalnu „Poslednju ekskurziju“ iz 2000. godine.

Producent Kreg Peri veruje da je ljudska radoznalost u vezi sa životom i smrću ono što serijalu donosi toliko interesovanje publike. Mislim da celi serijal zadire u uobičajene strahove koje svi imamo o umiranju – kaže on. Bavi se pitanjima kao što su: „Šta ako umrem danas? Kako će se to desiti? Mogu li to da zaustavim? Da li sam uradio nešto što će ubrzati moju smrt?“

„U Poslednjoj ekskurziji 2“ postoji užasna scena u kojoj lift odrubljuje ženi glavu – objašnjava Peri. „Grupa dece je posle filma čekala lift da bi otišla do garaže. Vrata lifta su se otvorila, pa zatvorila i onda ponovo otvorila. Deca su se pogledala i rekla „ma nema šanse“ i krenula prema stepenicama! Za mene je to bio veliki trenutak. Film je delovao jer su ta deca sada bila na smrt preplašena od pravog lifta!“

„Poslednja ekskurzija 3“ unosi i novi elemenat u mešavinu koja je ovaj serijal učinila toliko popularnim. Džems Vong kaže: „Uvek je bilo diskusije povodom toga postoji li neka suprotstavljena životna sila ako postoji smrt. Ako ima zla, ima li i dobra? I kako se taj element manifestuje? Došli smo na ideju o digitalnoj tehnologiji i električnim procesima. Odlučili smo da postavimo tragove o tome kako će koji lik da umre u fotografijama koje je Vendi slikala te noći u zabavnom parku. Možete to shvatiti kao sadističku igru smrti, pokazujući kako će ko umreti, ili to možete protumačiti kao prijateljsku životnu silu koja pomaže likovima da izbegnu smrt.“

Serijal „Poslednja ekskurzija“ nikada se nije lako uklapao u žanrovsku klasifikaciju. Rekao bih da je „Poslednja ekskurzija 3“ natprirodni triler – kaže producent Kreg Peri. „Po mom mišljenju, čisti horor ima element natprirodnog. Ali u ovom serijalu postoji akciona komponenta, zbog načina na koji smrt sprovodi svoju osvetu. Zato je „Poslednja ekskurzija 3″ natprirodni triler koji kombinuje najbolje od žanra horora tako što zadržava natprirodno sa elementima trilera – akcijom, napetošću i drugim elementima koje očekujemo od tog žanra. To je manje sinteza, a više izrod ta dva žanra.“

O REŽISERU

Džems Vong (reditelj/producent/scenarista)
Partnerstvo Glena Morgana i Džemsa Vonga počelo je još u srednjoj školi u San Dijegu. Njihovi zajednički filmovi su „Poslednja ekskurzija“, „Jedini“ i „Vilard“. Radili su dosta i za televiziju; između ostalog, osmislili su seriju „Svemir: Gore i dalje od toga“.

O GLUMCIMA

Meri Elizabet Vinsted (Vendi Kristensen)
Godina 2005. bila je značajna za Meri Elizabet Vinsted, 2006. izgleda još značajnija. Prošle godine je Meri Elizabet imala svoju prvu glavnu ulogu u Diznijevom filmu „Visoko na nebu“ još kao srednjoškolka. Pojavila se na velikom ekranu i kao mlada Sisi Spejsek u hit filmu „Krug 2“ i u „Odjavljivanju“, pored Pitera Folka i Laure San Đakomo. Nedavno je završila snimanje filma „Bobi“ po scenariju i u režiji Emilija Esteveza, pridruživši se ekipi punoj zvezda u kojoj su bili i Entoni Hopkins, Demi Mur, Vilijam H. Mejsi i Šeron Stoun. Uskoro treba da počne snimanje rimejka horor filma iz 1974. „Crni Božić“, a potom će početi rad na glavnoj ulozi u filmu „Ljubav na prvu pesmu“ scenariste i reditelja Rendala Volasa.

Rajan Meriman (Kevin Fišer)
Sa 22 godine, Rajan Meriman je već formirao podužu listu angažmana na filmu i televiziji. Pojavio se u hitu „Krug 2“, kao i u nezavisnom filmu „Spin“, u kojem su mu društvo pravili Stenli Tuči, Dejna Dilejni i Ruben Blejds. Godine 2002. glumio je u filmu „Noć veštica: Uskrsnuće“. Meriman je pažnju privukao 1999. ulogom u filmu „Duboki kraj okeana“ uz Mišel Fajfer, Trita Vilijamsa i Vupi Goldberg. Iste godine igrao je u nezavisnom filmu „Samo gledam“. I na televiziji ga je puno bilo proteklih godina, a jedna od zapaženijih uloga bila je u mini seriji „Oteti“ u produkciji Stivena Spilberga.

Oficijelni sajt:

  • Final Destination 3 (2006)

    Premijera: Na DVD-ju: decembar 2006. godine

  • Ostavite komentar

    Ostavite komentar