Poljubac na prvom sastanku, da ili ne?

Treba da odete na prvi sastanak sa novim dečkom ili devojkom. Možda ste prvi put u vezi, možda i ne – u svakom slučaju, većina će pred prvi sastanak osetiti priličnu tremu. Kako se ponašati? Šta reći, a šta ne? Kako se obući? A tek ljubljenje – da li se poljubiti na prvom sastanku, ili to ipak ostaviti za neki drugi put? Možda ste od neke drugarice čule da se ona nikada ne ljubi na prvom sastanku; možda se bojite da ćete, ako se poljubite na prvom sastanku, ostaviti utisak da ste nasrtljivi ili da ste „laka devojka“. Joj, sastanak treba da bude nešto divno, a već ste se isprepadali zbog svih tih pitanja i nedoumica koje vam se vrte po glavi!

Da vam razrešimo jednu od tih nedoumica: postoji samo jedno pravilo o poljupcu na prvom sastanku, a to je da nema pravila. Postaviti kao sopstveno pravilo „ne ljubim se na prvom sastanku“ je pomalo detinjasto i pokazuje da se radi o devojčici koja pokušava da deluje zrelije nego što jeste i koja se uz to oseća nesigurno. S druge strane, „ne ljubim se na prvom sastanku“ može da posluži kao odličan izgovor ukoliko zaista ne želite (ma iz kog razloga) da poljubite dečka sa kojim ste prvi put izašle – eto, odbijate da ga poljubite iz principa, ne zato što vam se ne dopada i dajete mu indirektan poziv da ponovo pokuša neki drugi put.

Izuzev što „ne ljubim se na prvom sastanku“ može da bude korisna rečenica u nekim situacijama, zaista nema nikakvog pravila o tome na kom se sastanku po redu treba poljubiti. Nije bitno ni ko će koga prvi da poljubi. Treba samo da osluškujete svoje želje, da pažljivo posmatrate dečka ili devojku sa kojima ste izašli i da prilikom pokušaja poljupca ne budete grubi ni napadni. Onda, kad poželite da ih poljubite, to i učinite – ako niste nasrtljivi, nećete ih odbiti od sebe čak i ako njima tad nije do poljupca, tako da vam se ništa loše neće desiti.

Ukratko: prvi poljubac treba da bude onda kada to stvarno poželite, na nekom mestu gde vas niko (naročito ne vaše ili njihovo društvo) neće gledati i budite pažljivi (to jest, spremni da se povučete) za slučaj da vaša devojka ili dečko još nisu spremni za poljubac. To je to! Da li je to na prvom, drugom, petom sastanku – zaista nije bitno.

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Igor Stevanović

    Ovaj tekst je jako dobar. Meni je mnogo pomoglo. Preporučujem i drugima da ga pročitaju.

Ostavite komentar