Krunić: Više stvari je uticalo na poraz

Srpska teniserka Aleksandra Krunić ocenila je da je više stvari uticalo na njen današnji poraz od Belgijanke Janine Vikmajer u trećem meču baraža za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa.

„Razmišljala sam o ključu poraza u svlačionici, ali mi ništa odmah nije palo na pamet. Čim me ne zaboli neki poen ili neka situacija, znam odmah da nije bila jedna stvar. Ona je u finišu bila hrabrija i koncentrisanija, pa je zasluženo pobedila“, rekla je Krunićeva novinarima posle meča u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Teniska reprezentacija Belgije povela je protiv Srbije s 2:1 u baražu za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa, pošto je Janina Vikmajer danas u Beogradu pobedila Aleksandru Krunić.

Vikmajerova je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u tri seta, 1:6, 7:5 i 8:6, pobedila Krunićevu, posle dva sata i 31 minuta igre.

„Ona je na 3:0 u drugom setu počela da igra opuštenije, jer nije imala šta da izgubi. Ubacivala forhend iz trka, a i bekhende po paraleli, što inače ne pogadja često. Pored toga, fizički je dominantnija, pa ja nisam mogla da se takmičim na tom nivou s njom. Mislim da sam igrala dobro, bila sam agresivna, ali kada je promenila stil igre… Ja sam se tada već umorila i počela sam polako da gubim fokus“, rekla je Krunićeva.

Ona je dodala da će, ako dodje do dubl meča, petog odlučujućeg u duelu izmedju Srbije i Belgije, biti na raspolaganju selektoru Tatjani Ječmenici-Jevtić.

Njena rivalka Janina Vikmajer rekla je da meč bio izuzetno težak.

„Mnogo težak meč, teška rivalka. Igrale smo ranije, pa sam znala šta da očekujem. Namučila me je mnogo. Kada sam gubila 3:0 u drugom setu, rekla sam se sebi da igram na sve ili ništa. To je na kraju donelo rezultat. Srećna sam zbog pobede i vodjstva moje države od 2:1“, rekla je Vikmajerova.U četvrtom meču baraža za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed Kupa izmedju Srbije i Belgije sastaju se Ivana Jorović i Kirsten Flipkens.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar