„NATO je namerno pobio ljude u televiziji“ (video)

Nekadašnji generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragoljub Milanović tvrdi da niko nije verovao da će Savezna Republika Jugoslavija zaista biti bombardovana i napominje da su strani novinari, u noći kada je bio bombardovan RTS, bili u zgradi televizije pre samog napada. Završili su posao i otišli.

U emisiji „Na nišanu Lazanskog“, Milanović, koji je bio direktor RTS u vreme bombardovanja, podseća da je Bil Klinton, tadašnji predsednik SAD, priznao da su oni hteli da kazne propagandnu mašineriju Miloševića.

„To je izjavio dan posle bombardovanja RTS-a. Dakle, oni su hteli da nas kazne, da pobiju ljude. Da su hteli samo štetu, mogli su samo da sruše antenski stub uz zgradu i program ne bismo mogli duže vreme da emitujemo. Međutim, hteli su da pobiju ljude“, napominje Milanović.

Na pitanje Miroslava Lazanskog da li je SRJ, pre dvadeset godina, ušla u rat protiv NATO-a sa nekom medijskom strategijom, Milanović odgovara odrično.

„O medijskoj strategiji se ne bi moglo govoriti ni tokom bombardovanja, ni pre njega, niti posle. Nikakve strategije nije bilo, a jedino što smo mi, hteli — ne hteli, morali, to je da odgovaramo na tu satanizaciju Srbije koja je bila neverovatna, bar za mene i ljude koji su sa mnom radili. Pitanje je da li je i kasnije, nakon bombardovanja, neka zemlja u svetu dostigla takav stepen satanizacije kao mi“, rekao je Milanović.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bombardovanjeNATO AlijansaSR Jugoslavija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    SRAMOTA RTV, „TANJUG“ NUNS, UNS, NUNV, „BETA“ , – “ i ostali “ -> „TITOVČIČI“ , ZAR VAS NIJE SDOSTA ! DOSTA BRE ! Opet NA PALILULI – DA RTV Srbije u Takovskoj lici U Beogradu – dozvoli da u b i c a ,Dragoljub MILANOVIĆ = ZLOČINAC, -„TITOVČIČ“ , OPET JE U JAVNOSTI , LAZANSKI „prodaje“ BUVE (=provokativne INFORMACIJE ) , BEOGRAD JE ZATROVAN SA „TITOVČIČIMA „, DOKLE , BRE !

  • Anonimni

    DOSTA ! DOSTA BRE ! Opet NA PALILULI – DA RTV Srbije u Takovskoj lici U Beogradu – dozvoli da u b i c a ,Dragoljub MILANOVIĆ = ZLOČINAC, -„TITOVČIČ“ , OPET JE U JAVNOSTI , LAZANSKI „prodaje“ BUVE (=provokativne INFORMACIJE ) , BEOGRAD JE ZATROVAN SA „TITOVČIČIMA „, DOKLE , BRE !

  • Anonimni

    pokvarena lazljiva stoka.