Nova provokacija NATO-a: Na KiM stiže od 300 do 500 vojnika iz Albanije?

Kontigent vojnika iz Albanije, koji bi u okviru NATO snaga bio upućen na Kosovo i Metohiji, brojaće između 300 i 500 vojnika, piše današnji Blic.

Prema diplomatskim izvorima iz Prištine, navodi list, politička odluka u NATO je doneta, međutim, operativna – nije, pa je još otvoreno pitanje kada će i u koji deo KiM biti upućeni pripadnici NATO iz Albanije.

Podseća se da je nekoliko njih pre dva dana prošetalo ulicama Severne Mitrovice i da su grupu mahom činili pripadnici Kfora iz evropskih zemalja.

Srpski izvori sa KiM prenose za Blic da su, međutim, u grupi bili i vojnici u uniformama sa crnogorskom zastavom.

Jedna od ideja i jeste da albanski vojnici koji bi bili u sastavu Kfora na Kosovu budu zajedno sa vojnicima iz Crne Gore. Prema procenama, prisustvo Crnogoraca bi ublažilo mogući negativam odnos prema albanskim vojnicima. Crnogorci treba da „amortizuju“ moguće neprijateljstvo prema vojnicima iz Albanije, kaže Blicov diplomatski izvor.

Vojnici NATO iz Albanije, koji trenutno borave na KiM, učestvuju na vežbama i njihov precizan broj se krije. U Prištini su, međutim, već duže vreme dva operativca iz Crne Gore, naveo je list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

albanski vojniciKFORKosovoNATO Alijansa
Komentari (0)
Dodaj komentar