Upozorenje: Kosovo postaje uporište – terorizma!

MOSKVA – Kosovo se pretvara u uporište terorizma, ocenila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marije Zaharova, pozivajući države „koje stoje iza Prištine” da ozbiljno obrate pažnju na to.

„Cela teritorija Kosova se pretvara u uporište terorizma”, rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za novinare, prenosi Beta.

Po njenim rečima, na Kosovo se vraćaju pripadnici Islamske države, koji su vrbovani među kosovskim Albancima i koji su prošli obuku.

„Već je zabeleženo 250 takvih slučajeva”, navela je ona.

Zaharova je rekla da je reč o ljudima koji imaju radikalne stavove i koji imaju veliko iskustvo u borbama. „To stvara još jedan rizik za bezbednost na Balkanu i u celoj Evropi”, upozorila je ona.

Po njenim rečima, porast pretnji terorizmom je očigledan, a albanske vlasti na Kosovu nisu u stanju da se s tim bore „čak i da hoće”.

„Pozivamo one koji stoje iza Prištine SAD i EU da obrate najozbiljniju pažnju na to. Mi polazimo od toga da EU treba da preduzme odgovarajuće mere”, rekla je ona.

(„Politika“, Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kosovoterorizam
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Dodik je PROZRET ,FUJ,FUJ, OD TITA JE PUN BEOGRAD „KRAJIŠNIKA“ (okupatora Srbije) ! #“TITOVČIĆI“ SE ZABAVLJAJU , U SRBIJI SU OTROV , … „POMOZI BOŽE SRBIJI“ ################################# NIJE REPUBLIKA SRPSKA (BOSNA I HERCEGOVINA) , ŠTO JE NEKAD BILA -KOD TITA,NITI POSLE NJEGA …### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

  • Balkan

    Da je tacno tacno je a da SAD i EU nece na to da obracaju paznju i to je cinjenica ko ne veruje saznace. Ziveli

  • Anonimni

    jedete sracu uvek vi sa ovim novinama haaa