Uskoro pada 100 krupnih zverki: Ko će doći pod mač zakona?

Policija i tužilaštvo spremaju veliku akciju protiv korupcije u kojoj će pre kraja godine biti pohapšeno, a zatim i procesuirano više od 100 krupnih zverki bivših i sadašnje vlasti — ministara, direktora, funkcionera na svim nivoima vlasti od države do opštine, piše „Srpski telegraf“.
Odluka o toj akciji doneta je nakon što je predsednik Aleksandar Vučić zatražio nekompromisnu borbu protiv korupcije, piše list i dodaje da vrh države ima zajednički stav da ne sme da bude zaštićenih i nedodirljivih, bez obzira na to o kome se radi.

Formiranje specijalnih odeljenja tužilaštva za borbu protiv korupcije bilo je praktično začetak bitke koja će narednih meseci dobiti epilog, jer je mnogo predmeta već formirano u saradnji MUP-a i tužilaštva.

Iza rešetaka će se tada naći veliki broj onih koji su državni, stranački i privredni položaj iskoristili za malverzacije i punjenje sopstvenih džepova.

„Mnogi će se iznenaditi kada budu videli ko će sve doći pod mač zakona. Ovo je doslovno najveća ovakva akcija u proteklih 30, pa i više godina. Spisak je dugačak i za svakoga ko je na njemu radi se na prikupljanju neoborivih dokaza da su umešani u ozbiljan kriminal“, kaže sagovornik „Srpskog telegrafa“.

Isti izvor kaže da nije slučajno ono što je Vučić izgovorio na otvorenom delu sednice Glavnog odbora SNS.

„Bila je to jasna poruka i nekim kadrovima naprednjaka, ali i svima onima sa strane koji su punili džepove pozivajući se na Vučića i SNS. Kada je obavešten o predstojećoj akciji, predsednik je doslovno rekao: ’Onaj ko se pozove na mene, ako je krao, prvi neka bude uhapšen‘“, kaže sagovornik „Srpskog telegrafa“.

Isti list navodi da su u pripreme za veliku akciju od prvog dana uključeni vrh policije i tužilaštvo i da je dogovorena nulta tolerancija za sve koji su se ogrešili o zakon.

„Niko, baš niko neće biti izuzet, počev od lokalnih moćnika, preko pokvarenih direktora do visokih državnih funkcionera, kako sadašnjih, tako i bivših“, kaže izvor „Srpskog telegrafa“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korupcija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • milan

    Da je sreca:Vucic,Dacic,Dinkic,Tadic,Mali,Seselj,selakovic,Djuric,Draskovic,….ma sva go**a politicka bivsa ili sadasnja.Tu nema postenog sve lopov do lopova .

  • Nesa

    Vec vidjeno. Stradaju sitni krupni se „prilagodjavaju“…