Plaža puna zmija: Dramatični snimak kruži društvenim mrežama (video)

Video gomile zmija koje se izležavaju na stenovitoj plaži u Draču, a zatim brzo puze natrag u vodu kada im se kamerman približi, postao je viralan na društvenim mrežama.

Snimak je objavljen najpre na Instagram stranica “antidroga07”, a potom i “podgorički_vremeplov”, a oni koji planiraju da odmor provedu u Albaniji izrazili su zabrinutost i zapitali se o kakvoj se zmiji radi.

Odgovor je stigao od Tihomira Radonjića, veterinarskog tehničara, koji stoji iza stranice Pet reptiles Crna Gora.

“Iako njihov uzorak podseća na jedan od otrovnih, ipak je reč o potpuno bezopasnoj, vodenoj vrsti koja se zove riba (Natrix tessellata)”, objasnio je.

Kako je rekao, prisustvo velikog broja ovih zmija na jednom lokalitetu takođe je pokazatelj velikog broja ribe kojom se ova vrsta prvenstveno hrani.

“Verovatno ih tamo ljudi ne uznemiravaju niti ubijaju, a nemaju ni puno prirodnih neprijatelja, zbog čega su prisutni u tolikom broju”, napisao je.

Dodao je kako zmije otrovnice uglavnom izbegavaju vodu pa ih je retko moguće videti u neposrednoj blizini ili u samoj vodi, a dodatno je odagnao strah budućih turista naznakom da ovaj video nije snimljen na obali Jadranskog mora, već sa nekog od slatkovodnih jezera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

plažazmije
Komentari (0)
Dodaj komentar