Gori Lovćen! (video)

PODGORICA – U Nacionalnom parku Lovćen danas je izbio požar na Bukovici i postoji sumnja da je podmetnut, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Služba zaštite Nacionalnog parka i Služba zaštite i spasavanja Cetinje su odmah po dojavi izašle na teren.

“Imajući u vidu da je reč o požaru koji je izbio na nepristupačnom terenu koji je jedino moguće gasiti iz vazduha, kontaktirana je i Vazduhoplovna jedinica Vojske Crne Gore. S tim u vezi, helikopter je u kontinuitetu pre podne bio angažovan na gašenju požara, zatim upućen u kanjon reke Tare, te ponovo angažovan popodne na Lovćenu”, navedeno je u saopštenju, prenosi CdM.

Direktor NP Lovćen Vladimir Martinović kaže da se nada da se vatrena stihija neće proširiti prema Njegušima i prema Mauzoleju i da će, u skladu sa raspoloživim sredstvima i ljudstvom, biti sprečeno njegovo dalje širenje.

Služba zaštite Parka i vatrogasne opštinske jedinice su konstantno na terenu i čine sve da do većih razmera požara ne dođe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Lovčenpozar
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    SVAKI požar je podmetnut. Šta tu ima da se sumnja. Jedino može da bude od groma, ali to je manje od 1 %. Osim toga, nije bilo gromova već odavno nad Lovćenom.