Objavljene fotografije i snimak napada u Hurgadi, napadač vikao: Sklonite se, ne želim Egipćane (foto, video)

U današnjem napadu nožem na plaži u Hurgadi ubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti. Bezbednosni i bolnički izvori ranije su saopštili da su dve žrtve napada iz Ukrajine.

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je dodao da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters.

Kako navodi Rojters, napadač je preplivao sa javne plaže do plaže hotela „Zahabija“, gde je usmrtio dvoje i ranivši dvoje, napao još dvoje na obližnjoj plaži odmarališta „Sani dejz el Palasio“, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Kako je AP prethodno preneo, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci posle napada, a na jednoj od fotografija na Tviteru, čija autentičnost nije potvrđena, vidi se kako je napadač, koji je uhapšen, stavljen u improvizovani kavez na kolicima.

Agencija je prenela reči neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika da je napadač nameravao da napadne isključivo strance.

Napadač je, prema njegovim rečima, mladić u dvadesetim godinama koji je na arapskom tokom napada vikao – „Sklonite se, ne želim Egipćane!“.

Kako je rekao, muškarac je imao crnu majicu i farmerke i nosio je nož.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da nema povređenih srpskih državljana u napadu koji se danas dogodio u egipatskom letovalištu Hurgada.

Šest osoba je danas izbodeno nožem u Hurgadi, a AP je, pozivajući se na neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika, javio da je među njima i troje Srba.

Napadač je uhapšen, a kako prenose mediji, dve ukrajinske državljanke su ubijene, dok je četvoro ranjeno, ali njihov identitet nije otkriven.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

egipathurgadanapad
Komentari (0)
Dodaj komentar