Ruski biznismen tvrdi: Palata je moja, a ne Putinova (foto)

Ruski biznismen Arkadij Rotenberg tvrdi da je vlasnik velike palate na jugu zemlje koju je uhapšeni ruski opozicionar Aleksej Navaljni povezao sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Navaljni i njegova Antikorupciona fondacija objavili su nedavno video snimak u kojem su tvrdili da raskošna palata u Gelendžiku na obali Crnog mora pripada ruskom lideru.

Snimak je imao 103 miliona pregleda, prenosi Rojters.

Rotenberg, bivši Putinov džudo sparing partner, koji je 2019. prodao svoj udeo u gasovodu kompanije Strojgazmontaž za sumu koja se procenjuje na 990 miliona dolara, kaže da je palatu kupio pre dve godine.

“Sada to više neće biti tajna, ja sam korisnik”, rekao je biznismen u video snimku na kanalu Telegram.

Objasnio je da je bilo komplikacija i da je bilo dosta kreditora, ali da je uspeo da postane korisnik palate.

Putin je prošle nedelje demantovao glasine da poseduje palatu u Gelendžiku na Crnom moru, navodeći da ta palata ne pripada ni njemu, niti nekom članu njegove porodice.

Putin je na online sastanku sa studentima kazao da nije pogledao video koji je prethodnog vikenda objavio tim opozicionara Alekseja Navaljnog, pre svega zbog nedostatka vremena i da smatra da su glasine o palati korišćene za pokušaj „ispiranja mozga“ Rusima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dvoracpalataputinVladimir Putin
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Umorni kosač

    Putin nije stigao da pogleda video koji ga kompromituje i koji je videlo više od sto miliona ljudi… A nije stiga da ga pogleda jer puno radi za dobrobit Ruskog naroda, nema vremena… 😂😂😂. A ovaj bizmismen postade vlasnik, ni kriv ni dužan.